Од еуфорије до смрти: Швајцарска одобрила капсулу за еутаназију

0

(фото:3РИМ)

Капсула намењена добровољној еутаназији прошла је правни преглед у Швајцарској. Уређај изгледа као ковчег.

Капсула се зове Сарцо и направљена је на 3Д штампачу. Особа, која је унутра, сама започиње процедуру еутаназије. Након тога, уређај се пуни азотом, смањујући концентрацију кисеоника у ваздуху са 21 на 1 одсто.

Особа унутра се осећа дезоријентисано. Може да осети и благу еуфорију, после чега губи свест. Процес траје око 30 секунди. Као резултат, особа умире због хипоксије и хипокапније, док не доживљава панику или гушење, преноси Свисинфо.



Раније је објављено да ће становницима Аустрије бити дозвољена еутаназија од 2022 . Процедура ће бити доступна за тешко болесне пацијенте.

ШВАЈЦАРСКА ОДОБРАВА УПОТРЕБУ КОМОРЕ БЕЗ КИСЕОНИКА ЗА ЕУТАНАЗИЈУ

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Капсула за добровољну еутаназију Сарцо је подвргнута правним прегледима у Швајцарској. Сада се може легално користити и дистрибуирати у земљи. Ово је открио др Филип Нитче, програмер капсула и оснивач Екит Интернатионал-а, у разговору за Свисинфо .

Ово је 3Д штампана капсула. Активира га изнутра особа која жели да умре. Прво ће му бити постављен низ питања, а затим ће му бити дозвољено да активира механизам који пуни комору азотом. У ствари, особа се налази у капсули без кисеоника, међутим, према Нитчеу, не доживљава никакву нелагодност.

„Све ће ово трајати око 30 секунди. Смрт настаје услед хипоксије и хипокапније, односно недостатка кисеоника и угљен-диоксида. Нема панике, нема осећаја гушења “, објаснио је специјалиста. Он је додао да већ следеће године капсуле могу да буду испоручене у Швајцарску, пошто је то дозвољено правним прегледом.

Прочитајте још:  ВАКЦИНИСАНИ ЋЕ ЖИВЕТИ ОД 2 НЕДЕЉЕ ДО 4 ГОДИНЕ ... Шокантна изјава професора медицине Рамина Иманова (Видео)

Самоубиство уз медицинску помоћ сада је легално у Швајцарској. У 2020. години ову прилику је искористило око 1,3 хиљаде људи.

[table id=1 /]



Извор:Васељенска ТВ/3Рим

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *