Да ли сте чули за УЉЕ ШАРГАРЕПЕ? Суву косу учиниће меком и сјајном

0

(Фото: Pixabay)

Сви добро знамо колико је шаргарепа добра не само за наш вид, већ и за цео организам: само једна велика шаргарепа може да обезбеди више од 200% дневног уноса витамина А!

Поред тога, шаргарепа је богата влакнима, калијумом и бета-каротеном. Али мало нас је икада размишљало о корисним својствима шаргарепе за кожу и косу. Семе и корен шаргарепе не садрже ништа мање хранљивих материја од самог поврћа, а од њих се прави органско уље богато витаминима и масним киселинама.

Рећи ћемо вам како уље шаргарепе заправо делује и зашто је то најбољи начин да негујете косу и кожу главе.




Које су предности уља од шаргарепе?

Уље шаргарепе има регенеративна, заштитна, антибактеријска и антихипертензивна својства, захваљујући којима побољшава циркулацију крви, обнавља и јача косу, а такође је штити од гљивица и бактерија, укључујући и оне које изазивају перут и инхибирају раст. Иста својства уља шаргарепе се боре са испуцаним врховима, спречавају губитак косе, стимулишу раст косе, а витамини А, Б, Ц и Е, као и фосфор и магнезијум у његовом саставу, штите косу од УВ зрака и загађене животне средине. Осим тога, уље шаргарепе савршено хидрира косу и кожу главе, што је још важније у јесењем и зимском периоду.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Коме је потребно уље шаргарепе?

Уље шаргарепе је идеално за оне са фином, сувом и коврџавом косом и за оне који желе да ојачају своју косу и учине је мекшом и свиленкастом.

Како користити уље шаргарепе у кућној нези?

Стручњаци препоручују наношење уља од шаргарепе на корен косе и кожу главе не више од 1-2 пута недељно. Може се користити и као хидратантна крема за врхове тако што ћете оставити уље на коси неколико сати, а затим га испрати шампоном. Они са сувом или коврџавом косом могу оставити уље на коси преко ноћи. Уље не само да штити косу од ломљења, већ и подстиче опоравак и чини је меком и сјајном.

Прочитајте још:  Декоративни линцери: Рецепт за најлепше божићне колачиће

[table id=1 /]



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *