Јужна Кореја: Неколико удружења родитеља одржало протест против увођења пропусница о вакцинацији за децу

0

(фото: Нулта Тачка)

Неколико удружења родитеља у Јужној Кореји одржало је данас протесте против пропуснице о вакцинацији за децу, чији је циљ, како је раније саопштено, сузбијање ширења ковида-19 међу тинејџерима.

Од фебруара наредне године, сви старији од 12 година мораће да покажу пропусницу о вакцинацији да би ушли у јавне просторе, укључујући приватне наставне центре, библиотеке и кафиће, преноси агенција Ројтерс.

Тренутно су деца старости до 17 година била изузета од тог правила.



Најновија одлука је, међутим, изазвала узбуну међу неким родитељима који одбијају да вакцинишу своју децу, наводећи као разлог потенцијалне нуспојаве.

Најмање 70 чланова родитељских удружања окупило се испред зграде Корејске агенције за контролу и превенцију болести у граду Шеонгју, држећи транспаренте на којима је писало “Диктатура вакцина”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Анкета, коју је ове недеље спровела једна друга активистичка група, показала је да је 93 одсто од више од 18.000 родитеља који су учествовали у испитивању, против идеје да се ученицима уведе обавезна пропусница о вакцинацији.

Здравствени званичници тврде да вакцине нуде заштиту од тешких симптома и да је стопа нежељених нуспојава пријављених међу тинејџерима нижа него код одраслих.

До снижавања старосне за вакцинацију долази након што су инфекције међу тинејџерима у Јужној Кореји нагло порасле након обнављања редовне школске наставе у новембру.

У протекле четири недеље, међу 100.000 деце, пријављено је 210 инфекција, док је код истог броја одраслих било само 167 позитивних.

Број нових дневних инфекција у Јужној Кореји порастао је ове недеље по први пут на више од 7.000, показали су владини подаци.

Прочитајте још:  Рогозин објавио фотографије Младића и Караџића и написао: Два хероја српског народа, моја браћа (ФОТО)

[table id=1 /]



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *