Папа Фрањо: Миловање и масирање секретарице није неки грех

1
папа

Папа Фрања (Фото ЕПА)

Папа Фрањо саопштио је да је прихватио оставку париског надбискупа Мишела Аупетита, не зато што је згрешио, већ зато што су га трачеви о њему довели у позицију да више не може управљати бискупијом.

Говорећи новинарима у авиону који се враћао у Рим с путовања на Кипар и Грчку, Папа Фрањо је рекао да су греси тела свакако греси, али не толико велики као греси попут мржње и поноса и да је бискуп био жртва “неправде”, преноси Реутерс .

Аупетит је тражио опрост након извештаја о вези са женом. Овај 70-годишњи свештеник, који је везан црквеним правилом целибата, негирао је било какву интимну везу с неименованом женом, иако је признао да је његово понашање могло бити двосмислено.



“То је био пропуст против шесте заповести (Не чини прељубу), али не потпуни, једно од малих миловања, масаже коју је пружио својој секретарици – то је оно што је оптужба”, рекао је Фрањо. “Тамо има греха, али не најгоре врсте.”

Рекао је да су сви грешници, укључујући и њега самог.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Он (бискуп) је осуђен, али од кога? Јавним мњењем, оговарањем, више није могао радити. Прихватио сам Аупетитову оставку, не на олтару истине, већ на олтару лицемерја”, рекао је.

Папа Фрањо је рекао да још увек нема све детаље случаја и очекује да ће их добити од француских бискупа када ускоро посете Ватикан како би разговарали о недавном извештају о сексуалном злостављању свештеника у земљи.

[table id=1 /]



Кликс.ба

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Папа Фрањо: Миловање и масирање секретарице није неки грех

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *