Пред долазак Вучића у Ниш на највишем хотелу се већ два дана поставља његов гигантски билборд

0

Foto: Vesna Torović

Кажем ја, к’о Чаушеску. А и недавно реновирани трг код коња и Тврђаве (који је испред хотела, прим. аут.) је к’о у Румунији у његово време, један је од коментара на друштвеним мрежама поводом постављања гигантског билборда са ликом председника Србије и СНС-а Александра Вучића на фасади хотела “Амбасадор”, иначе једног од симбола града Ниша.

“Колосални” билборд на централном градском хотелу, иначе високом 15 спратова, поставља се у знак добродошлице Вучићу, који би у овом граду требало службено да борави током предстојећег викенда.

У Граду, Српској напредној странци и хотелу данас је владала апсолутна ћутња о томе ко је наручио билборд, колико он кошта и из којих извора је плаћен.



Вучић је најавио да ће овог викенда доћи у Ниш како би разговарао са представницима Војске Србије, као и представницима градова и општина у Нишавском округу.

На официјелном сајту председника Србије оваква посета није најављена, а најаве још нема ни на сајту Града Ниша.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Упркос томе, од јуче се на фасади “Амбасадора” поставља огроман билборд, на којем се може делимично назрети лик Вучића и потенцијална порука “Добро дошли председниче”.

Билборд постављају екипе и возила градског јавно- комуналног предузећа Паркинг сервис.



Власник хотела Иван Спасић је кратко казао Јужним вестима да се “билборд поставља као знак добродошлице и захвалности” Вучићу, а на “иницијативу хотелијера и привредника, и уз подршку грађана и истакнутих спортиста града Ниша”.

„Нисам требао ни те две реченице да кажем. Сада ми медији праве хаос од живота“, рекао је Спасић кратко за наш лист, одбијајући притом да одговори на питања ко је платио билборд и колико његова израда и постављање кошта.

Прочитајте још:  Свечља: Једини симбол Србије на "Косову" биће њена амбасада у Приштини (Видео)

Из кабинета градоначелнице Драгане Сотировски јуче нису одговорили на наша питања да ли је град платио билборд, уколико јесте колико он кошта, као и по чијем налогу је ЈКП Паркинг сервис учествовао у његовом постављању.



Повереник СНС за Ниш Бојан Бајагић нам је ускратио одговоре на питања да ли је СНС учествовао у финансирању билборда, а ако јесте- из којих извора и у ком износу.

У Паркинг сервису су обећали да ће нас “неко назвати” након што смо питања упутили директору Дејану Димитријевићу, али се то није догодило.

Pred dolazak Vučića u Niš na najvišem hotelu se već dva dana postavlja njegov gigantski bilbord 2
Foto: Vesna Torović

„Ако је закуп простора и постављање плаката финансирао Град, за то мора да постоји правни основ, односно одлука, највероватније Градског већа, пошто је реч о трошењу буџета. Уколико је таква одлука донета, врло је упитна њена сврха, пошто се такво трошење новца не може оправдати ни на који начин. Постављање оваквог билборда не би имало никакву другу сврху осим додворавања локалне власти председнику државе. Могуће је и да то има везе са неким унутрашњим односима у СНС-у у Нишу, пошто је председник државе и председник те странке“, каже за Данас Немања Ненадић, програмски директор Транспарентности Србија.

Он додаје да би, у случају да Град Ниш има везе са оваквим билбордом, то би значило успостављање опасног преседана, који би могао изазвати спиралу трошкова локалних буџета.

И остали градоначелници би могли следити овакав “пример”, каже.



Јелена Милошевић, челница Странке слободе и правде у Нишу, каже да “нигде у Србији не постоји већа Вучићева слика” и да “овакво полтронство свет није видео”. Једино њено питање је, каже, да ли су они који стоје иза оваквог скандала- нормални.

Прочитајте још:  Андрија Мандић или како са Милом против Мила

„Претпостављам да ово може да има везе и са еколошким протестима. У Нишу је изашло много људи и расположење грађана према властима је било јасно. Није случајно што је након тога премијерка дошла у Ниш, а сад долази и председник. Треба се оваквим гестовима додворити вођи, како би се сачувале позиције, које у нису сигурне, јер је нишка власт имала превисе гафова“, каже она за наш лист.

Центром Ниша је, иначе, “доминирао” Вучићев лик и у марту 2014. године.



Тада су, на дан његовог рођендана, изнад коловоза, а између бандера, развучена ужад са стотинама Вучићевих постера, које су поставиле екипе Електродистибуције.

Градоначелник Зоран Перишић казао је да је то учињено у оквиру акције локалног одбора СНС-а и то објаснио “предизборном кампањом”.

Постери су “уклоњени” пар дана касније, када су непознате особе исекле конопце на којима су окачени.

[table id=1 /]



Данас

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *