Вијетнам: 120 деце хоспитализовано, провинција суспендује серију вакцина Фајзер

0

Photo by VnExpress/Lam Son

Танх Хоа је суспендовао употребу серије ковид вакцине Фајзер након што је више од 120 ученика хоспитализовано након вакцинације.

Централна покрајина од 30. новембра вакцинише децу узраста 15-17 година ковид вакцином Фајзер. Међутим, више од 120 деце примљено је у болнице након што су испољили симптоме попут мучнине, високе температуре или потешкоћа са дисањем, саопштио је покрајински центар за контролу болести (ЦДЦ).

Од њих 17 је имало тешке реакције, али се њихово здравље стабилизовало и настављају да се прате у болници, саопштио је центар. Власти Танх Хоа тек треба да потврде узрок њихових симптома, јавља ВН Експрес.



Директор ЦДЦ-а из Танх Хоа Луонг Нгок Труонг рекао је да је провинција престала да користи тренутну серију вакцина. „Још имамо друге серије, такође Фајзер вакцине, тако да ћемо наставити са вакцинацијом деце“, рекао је он.

Обустављена серија би била стављена у складиште и касније би се могла користити за друге групе попут одраслих, додао је Труонг.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ву Ван Чин, директор Опште болнице округа Ха Трунг, рекао је да су нуспојаве након вакцинације нормалне, али је већа вероватноћа да ће се десити код деце него код одраслих.



„Они који имају реакције или се онесвесте морају да се одвоје од осталих како не би дошло до ланчане реакције“, рекао је Чин.

ЦДЦ Танх Хоа дистрибуирао је око 117.000 доза вакцине против Ковид-19 у 27 округа и градова. Примењено је преко 56.700 доза.



Током протекле недеље, троје деце је умрло након вакцинације вакцином Фајзер у Бац Гиангу, Ханоју и Бинх Пхуоц. Узрок смрти је утврђен као “претерана реакција на вакцину”.

Прочитајте још:  Постали најгора земља на свету: Сви са две дозе од сада су невакцинисани!

Прошле недеље, четири радника у фабрици ципела Ким Виет у Танх Хоа умрла су након вакцине Веро Сел, такође због „претеране реакције“.

Напомена: Оригинална вест је објављена 02.децембра 2021.

Васељенска

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *