Незапамћена срамота: Банка каже да грађани ситничаре, а они… Тужили клијента због дуга од 3,37 динара!

0

(Фото: Depositphotos/okuka67)

Банкари кажу да их грађани утужују за ситне износе, на име трошкова обраде кредита, од пар хиљада динара, а они не бирају средства да врате своје дугове чак и кад су сића!

Наиме, скоро све банке биле су сложне у констатацији да није у реду што их клијенти туже због „ситних пара“ у виду неколико десетина евра. Тако им, кажу, праве вишеструко веће трошкове јер их приморавају да плате трошкове суђења, услуге адвоката и таксе.

“Дуг тужене износи 22.849,50 динара, који чини: 3,37 динара, камата 12.976,13 динара, и трошкови одржавања рачуна 9.870,00 динара – стоји у тужби коју је банка покренула против своје клијенткиње.



Као да није било довољно што су јој дуг од непуна четири динара „одржавали“ и повећавали годинама уз помоћ камате, они су јој обрачунали и позамашне трошкове за одржавање неактивног рачуна! Само на име те ставке обрачунали су јој за три ипо године скоро 10.000 динара.

“Поставља се питање како то да када грађани туже за својих пар хиљада покрадених пара, то је неморално, али када банка тужи за 3,37 дин, то је оправдано и нормално. То је само још један од примера који говоре зашто је банкарска професија једна од најомраженијих” – оштри су из Ефективе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Нису једини

У коментарима на ову фото
графију, корисница Фејсбука Оливера М. написала је да је и сама имала сличну ситуацију, у којој је једна банка њену мајку постхумно тужила за један динар.

“Моју мајку је банка (назив познат редакцији) јурила за један динар. Када је умрла позвали су тату и запретили тужбом и наплатили му 5.000 динара, а мама је две године пре смрти затворила рачуне у тој банци и прешла у другу – написала је Оливера.

Прочитајте још:  Синиша Мали тужио Универзитет због поништења докторског звања

[table id=1 /]



M.J.M/Ало

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *