Вијетнам: Четврто дете умрло након убризгане вакцине Фајзер

0

Photo by VnExpress/Quynh Tran

Петнаестогодишњи дечак у северној провинцији Сон Ла постао је четврто дете по реду у Вијетнаму које је умрло након што је примило ковид вакцину Фајзер, извештава ВН Експрес.

Дечак, становник округа Туан Чау, примио је прву дозу вакцине 4. децембра и није показао никакве необичне симптоме 60 минута након инјекције, рекао је заменик директора здравственог одељења Сон Ла Нгујен Хуу Хунг за Вн Екпрес у среду.

Два дана касније, међутим, осетио је вртоглавицу и мучнину. Пребачен је у окружну болницу пре него што је пребачен у општу болницу Сон Ла где је преминуо у уторак.



Дечак је четврто дете у Вијетнаму које је умрло након вакцинације против ковид-19.

Прошлог месеца, 12-годишњи дечак у јужној провинцији Бин Пхуоц, 16-годишњи дечак у северној провинцији Бак Гианг и девојчица из деветог разреда у Ханоју умрли су након инокулације Фајзер вакцином.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Министарство здравља прогласило је узрок три смрти као “претерану реакцију на вакцину” и није повезан са квалитетом вакцине или процесом вакцинације.



Вијетнам је у процесу вакцинације девет милиона деце узраста 12-17 година. Вакцину која се користи производи Фајзер.

До 6. децембра, на овој старосној групи примењено је 5,3 милиона доза, од чега је преко 936.200 деце примило две дозе.

Министарство здравља каже да је забележило да око 0,3 одсто вакцинисане деце показује уобичајене симптоме вакцинације као што су грозница, бол на месту убода, бол у мишићима, главобоља и умор.

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *