Невакцинисани у Аустрији могли би да заврше у затвору у трајању од годину дана

0

JOE KLAMAR via Getty Images

Људи у Аустрији који остану невакцинисани могли би се наћи у затвору на годину дана, сматрају критичари амандмана на административни закон, извештава Самит Њуз.

Сузен Фурст из Аустријске Слободарске Партије (ФПО), која је гласала против амандмана, упозорила је да би он могао да се искористи за кажњавање невакцинисаних много строжим казнама.

Амандман подиже казне са 726 евра (617 фунти/818 долара) на 2.000 евра (1.701 фунти/2.255 долара) и повећава затворску казну за оне који одбијају да плате са четири недеље на годину дана.



С обзиром на то да се Аустријанци који се не вакцинишу до фебруара суочавају са казнама до 7.200 евра (8.000 долара) због непоштовања, они који одбију да плате такође ће се суочити са затворском казном од 12 месеци.

Амандман такође налаже људима који су у затвору да сами плате затворску казну.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Уколико притвор спроводе судови, повезане трошкове судови ће надокнадити од обвезника у складу са постојећим одредбама за наплату трошкова извршења судских казни“, наводи се.



Упркос томе што је Фурст протестовала да би се амандман могао користити за даље кажњавање невакцинисаних, та мера је ипак одобрена.

У време када је то објављено, тадашњи канцелар Александар Шаленберг обећао је да ће ударити невакцинисане „казнама“ ако и даље одбију да приме вакцину, док је тврдио да треба да „пате“.

С обзиром да неке технократе тврде да се програм вакцинације никада неће завршити, иницијална казна од годину дана затвора за одбијање вакцине могла би бити само почетак.

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *