Вијетнам: Средњошколка умрла седам дана након вакцинације Фајзером

0

Photo by VnExpress/Thanh Nguyen

Седамнаестогодишња девојка у централној провинцији Куанг Три умрла је у четвртак, поставши пето дете које је умрло у Вијетнаму након вакцинације против ковид-19, преноси ВН Експрес.

Ученица 12. разреда преминула је у општој болници Куанг Три после недељу дана на интензивној нези, саопштио је у четвртак покрајински управни одбор за превенцију и контролу ковид-19.

Узрок смрти се истражује, додала је комисија.



Дана 2. децембра, девојчица је посетила медицински центар округа Триеу Фонг да би добила ковид вакцину Фајзер. Рекла је да је имала историју алергије на вакцине, али је породица одлучила да потпише обавезни споразум да јој се дозволи вакцинација.

Отприлике 25 минута након вакцинације добила је осип, имала је вртоглавицу и показивала знаке анафилатичног шока. Лекари у центру су пожурили да јој помогну, али се њено стање није побољшало и пребачена је у општу болницу Кванг Три.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У болници је имала поремећај згрушавања крви и умрла је у четвртак.



Троје од четворо деце која су раније умрла од вакцинације против ковид-19 такође је доживело анафилатички шок, саопштило је Министарство здравља. Узрок смрти четвртог детета се истражује.

Вијетнам је до сада вакцинисао око 5,3 милиона деце узраста 12-17 година. Око 0,3 одсто њих показало је нежељене ефекте након вакцинације као што су грозница, бол и умор, према министарству здравља.

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *