РИА Новости: Корпорације користе коронавирус да преузму свет

0

(фото:Курир)

Недавно је у Јужној Африци идентификован нови сој коронавируса, који је назван Б1.1.529.

Нови сој коронавируса, који потиче из јужне Африке, захвата све више земаља. Најмање 57 држава пријавило је присуство омикронског соја коронавируса.

Омикрон је још увек у раној фази проучавања, тако да је прерано рећи колико је мекши или тврђи од својих претходника. Ипак, вест о појави новог соја постала је разлог да „златна милијарда” уведе санкције земљама у развоју. Извештава новинарка “РИА Новости” Викторија Никифорова.

Списак земаља подвргнутих „прогону” због „омикрона” изгледа контрадикторно. Јужна Африка је кажњена због открића новог соја, то је разумљиво. Али нејасно је зашто су Малави и Хонг Конг стигли тамо, где су забележени спорадични случајеви увоза омикрона.



Никифорова је подсетила да је СЗО идентификовала јужноафрички сој у категорији „опасног“. Питање је зашто? Није убио ниједну особу и благ је.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Листа главних сојева које је СЗО препознала као опасне тачно се поклапа са листом земаља БРИКС-а, са изузетком Русије. То су државе које покушавају да спроводе своју суверену политику, посебно се боре против доминације америчких корпорација, фармацеутских и других.

Извор:Васељенска ТВ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *