Санкције прете Андреју Вучићу и Николи Петровићу

2

Фото: Н1

“Знамо да председник Србије Александар Вучић, као и многи у косовској влади, имају бројне везе са организованим криминалом. Знамо да се Вучићев брат Андреј састајао са Звонком Веселиновићем. Вероватно ће они бити додати на списак у наредних неколико месеци или година”, рекао је у интервјуу за Нова.рс Дру Саливен, један од оснивача Пројекта за извештавање о организованом криминалу и корупцији (ОЦЦРП).

Коментаришући одлуку администрације у САД да уведе санкције бизнисменима с Косова, блиски владајућој странци, у првом реду Звонку Веселиновићу, Саливен је рекао да верује да ће списак санкционисаних бити проширен, те да ће се на њему наћи и блиски људи Александра Вучића – Никола Петровић и Андреј Вучић.

„Претпостављам да су људи, попут Петровића и Андреја Вучића, високо на листи оних који праве спискове за санкционисање“, рекао је амерички новинар.



Како коментаришете санкције изречене Звонку Веселиновићу и његовим блиским сарадницима?

Мислим да америчка влада идентификује и санкционише оне који су спона владе и организованог криминала. Знамо да председник Србије Александар Вучић, као и многи у косовској влади, имају бројне везе са организованим криминалом. Знамо да се Вучићев брат Андреј састао са Звонком Веселиновићем, за кога се верује да је заштићен од стране режима у Србији. Вучић примењује политику Мила Ђукановића и Владимира Путина, који своје везе са организованим криминалом редовно употребљавају као тајни огранак власти. Организовани криминал може да омогући хулиганима да угуше протесте, као што смо недавно видели. На Балкану те везе обично уређују браћа председника као што је Ацо урадио за Мила Ђукановића. Владе попут САД и ЕУ вероватно неће санкционисати Вучића. Нису санкционисали ни важније личности, попут мађарског председника Вуктора Орбана, нити кума свих корумпираних лидера – Владимира Путина.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Америка и ЕУ поздравиле гласање Србије у УН



Очекујете ли да се на листи нађе још неко из Србије?

ЕУ и САД ће се вероватно фокусирати на људе који се налазе у средишту односа организованог криминала и власти. Као што су Путинови олигарси сви санкционисани, очекујем сличан списак имена и Вучићевих пријатеља, пријатељски настројених тајкуна. Очекујем и неке чланове његове породице, попут Андреја. Вероватно ће они бити додати на списак у наредних неколико месеци или година. Ми ћемо, наравно, учинити све што можемо да додамо људе на ту листу.



Да ли вам је занимљиво да на списку није био Никола Петровић, кум председника Србије и човек који има блиске пословне и приватне везе са Веселиновићем?

Можда нису сматрали да постоји довољно доказа о корупцији или су желели да направе паузу између имена ових људи због већег ефекта. Претпостављам да су људи попут Петровића и Андреја Вучића високо на листи оних који праве спискове за санкционисање. Чини ми се да постоји десетогодишње правило за лидере. Они после 10 година на власти, мисле да су недодирљиви, не контролишу своје апетите и постају све похлепнији.

Вучић ће украсти милијарде, ако већ није. Његови планови да држава заплењује имовину се не односе само на Рио Тинто, већ и на могућност да даје поклоне људима који искажу лојалност и да кажњава противнике.

Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Санкције прете Андреју Вучићу и Николи Петровићу

  1. док на списку не буду уништитељи Србије “тајкуни” из комуњарског брлога ( дачићевци, ружићевци, бајатовићевци – мишковићевци, костићевци … хиљаде њих … “стара гарда” ) Србији боље бити НЕЋЕ, шта то заначи? Да лоповска братија и даље вредно пљачка Србију и понизно део пљачке носи султанима из УСА, ГБ … а повика на вучићевце које кану жртвовати – замазати очи народу гладном правде, а у својинским насилничким и пљачкашким крвавим односима се суштински баш ништа НЕ МЕЊА, како знати?
    Просто, јел се променом власти хапсе лопови “тајкуни” из слобиног времена, НЕ, јел обештећена Србија? НЕ, јел та багра жива и здрава и још богатија? ЈЕСТЕ, јел се “газде” опљачканих фирми променуле у последњих 30 година? НИСУ, све је јасно уместо вучићеваца на које је се сада дигла граја, довешће неке друге лопове које ће опет затрпати коруптивним парама % $$$$ прљавих работа, па Јово поново све исто, Курта мења Мурту, Кадија те тужи па Кадија суди … ( извршитељи урнишу рају за сићу али не и бајатовићевце ) дачићевци, ружићевци … и чике које стоје иза њих све дебља $$$$$$ руменије … и војска паразита иза њих које воде као слепе богаље ( то и јесу подупираче овог наказног коруптивног брлога ) добијају паразитска места на рачун буџета ( зајмањем га пуне ) станове и апартмане по целој Србији од локала до глобала, а народу дугови њиховог срања.
    народу леба и игара и да не заборавимо главно, оно што је ново придодато у односу на страру еру, ДИГОВИ НАРОДУ И ТО НА КАМАТЕ ЗА ПАРЕ КОЈЕ НАРОД НИЈЕ НИ ЗАЈАМО НИ ТРШИО а видели их само у виду “капитала” којим располажу комуњарски паразитски испрдци СПС, ЈУЛ и њихове политичке слуге оличене у ДОСу, СНСу, ДСу …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *