Директор Фајзера: “Извесна и четврта доза вакцине, морамо брже да реагујемо”

0

Ververidis Vasilis / Shutterstock.com

До марта се очекује да буде направљена и вакцина која ће штити и од нових, омикронских сојева.

Директор фармацеутске компаније Фајзер, Алберт Бурла, истакао је да би вакцинација четвртом дозом вакцине против корона вируса могла бити много пре него што се очекивало.

Он је у изјави за ЦНБЦ рекао да прелиминарни подаци истраживања показују да Фајзерова вакцина, која се производи у сарадњи са немачком компанијом Бајонтек, не пружа довољну заштиту од омикронских сојева коронавируса.



Бурла је ово рекао убрзо након што је Фајзер рекао да су три дозе вакцинације значајно развиле имунитет против новооткривеног соја. Фајзер и Бајонтек су наговестили да ће вероватно моћи да направе вакцину искључиво против омикронских сојева до марта следеће године.

“На основу чињеница схватићемо колико се добар имунитет добија вакцинацијом са три дозе, против сојева омикрона и колико дуго траје. Друга ствар је што мислим да ће вакцинација и четвртом дозом бити потребна. Међутим, ми још увек морамо да сачекамо “Можда ћемо морати брзо да реагујемо,” рекао је директор компаније Фајзер.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



Он је напоменуо да је важно наставити са вакцинацијом, посебно због предстојеће зиме, када људи проводе више времена у затвореном простору, што повећава ризик од инфекције.

Према његовим речима, сматра да вакцинација са три дозе неће бити довољна. Он очекује да ће Фајзерове таблете против корона вируса Пакловид смањити стопу хоспитализације, преноси Еуроњуз.

Б92

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *