Доктор Харви Риш са департмана за епидемиологију на Јејлу, објашњава ефекат пандемије страха на подизање анксиозности код људи, из неоправданих разлога.

0

(фото:Србин инфо)

Ковид-19 је била једна од пандемија страха, коју су произвели појединци који су били на номиналним позицијама власти док је вирус почео да се шири широм света прошле године, према епидемиологу са Јејла др Харвију Ришу.

У појављивању у програму Epoch TV „American Thought Leaders“, Риш, професор епидемиологије са Yale School of Public Health и Yale School of Medicine Department of Epidemiology and Public Health, тврдио је да је углавном оно што карактерише целу КПК ( Пандемија вируса Комунистичке партије Кине) било је „степен страха и одговор људи на страх“.

https://youtu.be/mXAi_ABL3pE

„Све у свему, рекао бих да смо имали пандемију страха. И страх је утицао на скоро све, док је инфекција утицала на релативно мало људи“, рекао је Риш.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Углавном, била је то веома одабрана пандемија и предвидљива. Веома се разликовало између младих и старих, здравих и људи са хроничним болестима. Тако смо брзо сазнали ко је у опасности од пандемије, а ко није.

„Међутим, страх је створен за све. А то је оно што карактерише целу пандемију ,а то је тај степен страха и реакција људи на страх.”

Риш је аутор више од 300 оригиналних рецензираних публикација и раније је био члан уредничког одбора за American Journal of Epidemiology.

Професор епидемиологије је сугерисао да су појединци који су имали номиналне положаје власти током почетка пандемије у марту 2020. године, ширили много гору слику о „страшној природи“ вируса него што је било оправдано.

То је укључивало поруку да су сви у опасности, да свако може да умре од заразе вирусом и да сви морају да остану у својим домовима да би се заштитили, и да би на тај начин заштитили друштво.

Прочитајте још:  Да ли љубимци преносе вирус корона и које мере опреза треба предузети

„Људи су се прилично плашили те поруке, као што би било ко… са владом, са властима, са научницима, са медицинарима који су надлежни у јавним здравственим установама, сви су говорили исту поруку почевши отприлике од фебруара, марта прошле године. И тако, сви ми некако верујемо у ово“, рекао је он.

У прва два месеца пандемије примењене су строге мере закључавања и обавезе за маске, како би се сузбило преношење Ковида-19 у Сједињеним Државама и широм света. Риш је рекао да су различите поруке које су издавале власти довеле до широко распрострањеног повишеног нивоа анксиозности.

„Анксиозност је била подигнута на високи ниво и сви смо донели одлуке да смањимо, у различитим степенима, нашу изложеност другим људима, некима више од других, али мислим да су сви имали нивое анксиозности који су заиста утицали на начин на који живе у току тога“, рекао је он.

У међувремену, председник Џо Бајден је рекао да 96 до 98 одсто Американаца треба да се вакцинише против Ковида-19 пре него што се нација „врати у нормалу“, потичући реторику да су невакцинисани Американци криви за успоравање економског опоравка нације.

Према подацима америчких центара за контролу и превенцију болести, од 4. децембра, нешто више од 70 одсто одраслих Американаца било је у потпуности вакцинисано против вируса, док је 23,9 одсто примило додатну дозу.

“…људи треба да се љуте због овога… јер су ови лекови (хидроксихолохин, ивермектин) потиснути из разлога који немају никакве везе са науком”;

Погледајте цео интервју са епидемиологом са Јејла др Харвијем Ришом у наставку или погледајте и прочитајте цео транскрипт на Epoch TV.

Прочитајте још:  ДР ИВАН ПАЈОВИЋ: Слика банкрота Србије

Нулта тачка

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *