На изборима за месне заједнице у Лебану учествовала само СНС

0

foto BETAPHOTO-MILOŠ-MIŠKOV

На изборима за нове чланове Савета месних заједница у општини Лебане победила је Српска напредна странка, која је била и једина опција, а како сазнаје агенција Бета до 19 сати гласало је 49,14 одсто бирача.

Лебанчани су данас на 36 бирачких места у 32 месне заједнице бирали нове чланове Савета месних заједница из чијих ће се редова касније изабрати руководства, али за разлику од претходних избора, на овима је учествовала само једна странка.

Победа у свим месним заједницима је, наравно, била извесна, али намера ове странке, како јављају агенцији Бета сами њени чланови, јесте да излазност буде 100 одсто.



„Излазност на последњим локалним изборима је била веома мала, победа СНС је прошла кроз иглене уши, па сада, ваљда хоће да покажу онима у Београду да их Лебанчани воле“, речено је за Бету.


Прочитај још: 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

По речима представника опозиционих странака, који углавном бојкотују рад Скупштине општине Лебане, рачунајући и коалиционог партнера из Социјалистичке партије Србије (СПС), одлука о изборима у месним заједницима донета је на једној од седница као додатна тачка и да су они за то касно сазнали, па нису могли да прикупе неопходну документацију.

Право гласа имало је око 18.000 пунолетних грађана.



Beta

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *