ТОТАЛНИ КОЛАПС – ДВА СЕЛА У АРИЉУ ПОТПУНО ЗАВЕЈАНА! Путеви непроходни, а без струје око 2.500 људи

0

(фото:Рина)

Ариље на корак од увођења ванредне ситуације.

Након Ивањице још једна општина је због изузетно тешког стања условљеног снежним падавинама на корак од увођења ванредне ситуације. У Ариљу су потпуно завејана два села, а више од 2.500 људи је без струје.

“Уколико се овако настави бићемо принуђени да уведемо ванредну ситуацију. Пут до села Висока и Добраче је непроходан. Немамо довољно механизације, а мештанима смо упутили помоћ у гориву како би уз помоћ својих машина могли бар мало да очисте испред својих кућа. Мокар и тежак снег направио је колапс на електро-мрежи, па је неколико хиљада људи без струје”, рекао је председник општине Ариље, Предраг Маслар.



Снежне падавине изазвале су колапс широм Западне Србије. Тешка ситуација је у Ивањици, Новој Вароши, Лучанима и селима сувоборског краја. Осим непроходних путева, највећи проблем прави нестанак електричне енергије.

Подсетимо, у општини Ивањица због обилних падавина проглашена је ванредна ситуација, док у планинском делу на Јавору, Голији и Мучњу нема струје од прошле ноћи, када су падавине почеле. Струје једино има у Ивањици, а екипе су на терену.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У планинском делу снег је виши од пола метра, а током дана нападало је више од 30 центиметара новог снега. Путеви се чисте по приоритетима, а непроходан је једино путни правац Одвраћеница-Преко Брдо, где су сваке зиме велики сметови и отежано кретање.

Погледајте како је Београд изгледао протеклог викенда, а прочитајте и како да сами направите спреј против леда на стаклима!

Мондо/Рина

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *