У Патријаршији завршено “саслушање” цркворушилачке дружине са Дивљег запада

1

Тресла се гора, родио се миш

Као што смо и најављивали, после „саслушања“ цркворушилачке дружине из Америке, није се догодило ништа спектакуларно. Све је било по оној народној – „тресла се гора, родио се миш“.

Епископ канадски Митрофан је укорен због лошег стања на факултету у Либертвилу. Он је, као декан, најодговорнији за недостатак наставног кадра (напустила су га два професора), лоше финансијско стање и заштиту двојице професора који руше углед те институције. Митрофан ће, највероватније, бити смењен са места декана.



Чланови расколничке дружине из Америке, у саставу Иринеј Добријевић, Максим Васиљевић и Лонгин Крчо, правдали су се да су једночлане корпорације (сва црквена имовина преписна на епископа) нешто што имају све друге цркве у Америци, што је – наравно – ноторна лаж. Они су причали исту причу, па им је дат рок „да пониште коропорације до мајског Сабора, иначе ће одговарати ако то не ураде“. Наравно, од тога – као ни до сада – неће бити ништа.

Иринеј Добријевић је успео, на волшебан начин, да придобије епископа бачког Иринеја Буловића у вези своје проневере новца у Њујорку, тако да и ту није донесена никаква одлука. Што се тиче овог лажног епископа, народу ништа друго не преостаје него да настави са протестним литијама испред Добријевићеве луксузне милионске резиденције.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Једном речју, исход „саслушања“ је, опет, по народној мудрости: „врана врани не вади очи“. Сулудо би било веровати да ће они који су криви за галопирајући раскол епархија СПЦ у Америци, напрасно постати црквоградитељи. А о томе управо објављујемо фељтон “Докази новотарске завере против СПЦ”.

Прочитајте још:  Београдски адвокати од петка у штрајку

Борба за веру

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “У Патријаршији завршено “саслушање” цркворушилачке дружине са Дивљег запада

  1. Из свега се јасно види да сте лагали и тада и сада. Никаквог раскола нема, никаквог рушења Цркве нема. Све је у вашим главама. Очистите их

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *