Меморандум, Владимир Јоковић: Цркните, пукните, потписујемо!

0
туча

(Фото:: Пиксибај)

Меморандум, који ће сјутра потписати Грађански покрет (ГП) УРА, Савез грађана Цивис, Социјалистичка народна партија и мањинске странке био је повод и за расправу у Скупштини Црне Горе. Посланик Демократа Владимир Мартиновић казао је у Скупштини како је сваки вид сарадње и меморандума легитиман.

Наводи међутим, да меморандум који планирају да потпишу СНП, ГП УРА, Цивис и мањинске партије мора да садржи одредбе да нема сарадња са ДПС-ом и опозицијом у виду, нити мањинске, политичке, изборне или реформске владе. У супротном би, како додаје, то био меморандум који би значио пакт за смјену ове владе, односно издају озборне воље грађана.

“Ја очекујем да врло брзо добијемо одговор од стране оних који су потписници овог меморандума да кажу да ли овај пакт садржи овакве одредбе, казао је Мартиновић.



Он је навео да су Демократе увијек биле за јасне и поштене меморандуме.

“А не никако за меморандуме који вриједе 21 милион. Никада нећемо подржати такве меморандуме, поручио је Мартиновић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Лидер СНП-а Владимир Јоковић је одговорио да Мартиновић прича о нечему о чему појма нема.

“СНП ће свакога у Црној Гори у сваком тренутку погледати у очи, јер СНП никада никога није издавао. Они који хоће својим ништавилом да нанесу штету СНП-у у томе неће успјети, мали су и сувише мали, па макар бројали и 1000 пута више од СНП-а, казао је Јоковић.

Он је навео да СНП-у не пада на памет икога пита шта ће ставити у споразум.

“Потписаћемо га па цркните, пукните, за добро Црне Горе, а онда видите шта у њему пише, а онда реците јесте ли против било које тачке тог споразума, навео је Јоковић.

Прочитајте још:  Додик: Уједињење Србије и Републике Српске је воља народа коју Запад не уважава

Он је поручио да ће СНП опстати, јер су најчаснија партија. “Да ли ће СНП урадити нешто против изборне воље грађана – неће, али молим и вас и ову Владу да не ураде ниште против СНП-а. Ово што је до сада урађено против СНП-а нека служи на част свима. Ми то нисмо заслужили”, поручио је Јоковић.

“Трајемо и спремни смо са свима да направимо нову Владу, изволите да сједнемо да се договоримо, поручио је Јоковић.

Он је подсјетио да ће сјутра СНП, Грађански покрет (ГП) УРА и мањинске странке потписати меморандум о сарадњи.

–Сјутра ће бити објављен меморандум и не бојте се, ако смо погријешили. Пустите да се нешто деси, видите шта се десило, па послије причајте, поручио је Јоковић.

Предсједник Скупштине Алекса Бечић поручио је како вјерује у то да ће наредни мјесеци и недјеље донијети само одбрану изборне воље грађана од 30. августа и да су сви на том фону. Бечић је подсјетио да је Демократска Црна Гора формирана прије седам година и да су од тад, како каже, у функцији одране изборне воље грађана.

“Нама проблем није ако треба данас на 10 докумената да ставимо потпис и реченицу да са ДПС-ом нећемо правити, ни мањинску, ни прелазну нити било какву политичку комбинацију. Нама је за то потребан један секунд, казао је Бечић и додао да ће грађани судити о свему.

Бечић је поручио да и данас бране изборну вољу грађана.

Посланик ДФ-а Славен Радуновић поновио је да Владу не подржава, али како додаје у меморандуму који ће бирти сјутра потписан не би волио да види ништа сутротно томе.

Прочитајте још:  Марија Захарова о сајбер нападу: Црна Гора оптужила Русију да би се улагивала Америци!

“Немојте да прије него што видимо тај меморандум дајемо оцјене о њему. Ја сам сигуран да се неће повући такви послови који би покварали наше дугогодишње добре односе, казао је Радуновић и поновио да он мисли да никоме нијесу нуђени милиони.

Радуновић је позвао на формирање нове снажне владе.”

Ако смо спремни за то, ајде да то урадимо, поручио је Радуновић.

Српска24.ме

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *