Весели Дритан: Абазовић као у ријалитију, окупља мале странке са „великим“ лидерима!

0
дритан

Дритан Абазовић

Потпредсједник Владе и лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић је оцијенио да политичка сцена у Црној Гори лићи на ријалити и да се претворила у Бориса Богдановића и Небојшу Медојевића, да свако лупи што хоће. Он је најавио да ће сјутра у 11 сати, бити потписан Меморандум о сарадњи Грађанског покрета УРА, Социјалистичке народне партије, Бошњачке странке, Албанске алтернативе, Форце, Демократске партије и Савеза грађана ЦИВИС .

“Потписаћемо сјутра Меморандум о сарадњи који се односи на европске интеграције и помирење, а тиче се стварања грађанског друштва у Црној Гори. Поносан сам и задовољан јер први пут интегришемо мањинске партије са партијама са којима раније нијесу блиско сарађивале. Био бих јако срећан да све партије потпишу меморандум. Ријеч је о универзалним принципима, саопштио је данас Абазовић новинарима у Скупштини.

Он каже да му је жао што су оваква дешавања на политичкој сцени.



“Политичка сцена се претворила у Бориса Богдановића и Небојшу Медојевића, да свако лупи што хоће. Причу о милионима и корупцији пласирају Демократе. Корумпиран је онај који неће да гласа да се изабере Тужилачки савјет.То се дешава ако је неко корумпиран или га држи неко у фиоци. Нека се тако мени не обраћају, ово су глупости и ријалити, истакао је Абазовић.

Абазовић је говорећи о свом путу у Дубаи казао да је тај пут грађане Црне Горе коштао нула евра и да нема везе са Владом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Позвао ме је четврти човјек Дубаија који је јако утицајан. Ово је изузетно корисна посјета за Црну Гору. Отишли смо о њиховом трошку, били тамо о њиховом трошку и рекламирали своју државу. Отишао сам да одшкринем врата и ријешим неке дилеме уколико је то могуће, казао је он.

Прочитајте још:  Дритан коначно признао: Повлачење Ђукановића са чела ДПС није предуслов за формирање мањинске владе

Он је демантовао медијске информације да се срео са предсједником Црне Горе и ДПС-а Милом Ђукановићем у Дубаију.

“То је наставак ријалитија. Нити сам имао потребу да се с њим састанем нити бих се поред цијеле Црне Горе тамо састао са њим. Нити знам гдје путује предсједник нити ме интересује. По тој логици питајте Бечића је ли се у Истанбулу састао са Ђукановићем јер је предсједник државе био у Истанбулу. Тужно што покушавају да замијене тезе. Али шта ћете. Ово је процес који морамо заједно да прођемо. Ево кад будемо имали богато друштво ствари ће се промијенити, рекао је он.

“Рекао сам грађанима: релаксирајте се. Изашао сам и рекао да ова Влада не пада. Демократе су рекле да је неко купио некога. Кога?, питао је он.

Према његовим ријечима, тренутно сам изнад сутуације, док су се људи расправљали хоће ли пасти Влада ја сам присуствовао Формули 1.

“Нама је циљ да се усвоји буџет и дочекамо инвеститоре, формирамо Тужилачи савјет, поручио је он.

Абазовић истиче да они који желе да све остане по старом у ГП УРА немају партнера.

“Ако неко жели да се мијењамо на боље ми смо ту. УРА је поштена, јасна и недвосмислена. Ако неко може да нас замијени нека направи владу како њима одговара. Док смо ту играће се по правилилима европске и грађанске Црне Горе, навео је он.

“Преузимање КАП-а је идеја која је потекла од Унипрома. Да ли то има бизнис логику, има само у једном. КАП је специфичан јер се ради о значајном удјелу у нашем ГДП. Генерише много људи који раде у КАП-у или са КАП-ом. Гашење би изазвало значајне негативне финансијске ефекте. Не сматрам нерационалним да се иде ка том рјешењу ако је то једино рјешење, оцијенио је Абазовић.

Прочитајте још:  Хоће ли бити Малвазије?:Вучић са Рамом и Дританом отворио Сајам вина "Отвореног Балкана"

Потврдио је да се срео са Љубом Биговићем.

“Људи који потенцирају ту причу штите убицу Душка Јовановића, тврди он.

Српска24.ме

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *