ПОДСЕТНИК. ЗЛОЧИН ПРОТИВ ЧОВЕЧНОСТИ … Нирнберг, 1945. Додела бројева. Идентификација. Чињенице. (Видео)

0

(фото:3рим)

Додељивање броја особи је највећи злочин. Познате су одлуке Нирнбершког процеса 1945. године, на којима је Међународни војни суд, између осталих злочина нацизма, признао праксу додељивања бројева људима и етикетирања људи овим бројевима као злочин против човечности који нема рок застарелости, „ратни злочин који крши законе ратовања” (Зборник материјала Нирнбершки процеси; М. 1954, 1987).

Одлуке овог војног суда остају на снази до данас. Један од битних елемената овог система ропства и масовног убијања људи био је број личности, који је замењивао име личности, наносио се у виду тетоваже на људско тело и обављао функцију тзв. идентификатор у савременом свету.

Идентификација затвореника у логорима смрти вршена је помоћу броја који је додељен лицу без његовог пристанка у тренутку његове регистрације. Ово је један од елемената изградње система ропства, у којем људска личност није битна, а сама особа се доживљава као животиња, на чијем се телу наноси тетоважа у облику броја.



Масакри људи у концентрационим логорима говоре о нељудској и, без претеривања, „ђаволској“ суровости организатора и извршилаца овог страшног злочина против човечности и човечности. Такође је вредно разумети да су током Другог светског рата бројеви додељивани људима који су били заробљени, који су постали власништво њихових „господара“, тј. робови. Хајде да повучемо паралелу и размислимо – да ли су људи којима се додељују идентификатори данас слободни? Зар особа која је пристала на доделу идентификатора не постаје нечији роб?

Тренутно, у неким земљама, људима се додељују идентификациони бројеви, бар кодови, КР кодови и биометријски идентификатори се користе за идентификацију особе. Стиче се утисак да се у савременом свету уводе исти системи регистрације људи који су некада коришћени у концентрационим логорима нацистичке Немачке.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  СЛОВЕНАЧКИ ТЕНК ДАНАС УНИШТЕН У РЕОНУ ЗАПОРОЖЈА

Једина разлика је у томе што се тада користио традиционални систем идентификације затвореника, а сада се користи прогресивнији и мултифункционални систем идентификације – биометријско-дигитални. Ово, заузврат, даје шире могућности за потпуну контролу над људима.

Извор:Васељенска ТВ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *