Израел оптужен за дискриминацију хришћанских туриста

0

Инцидент у иранском нуклеарном центру, све очи упрте у Израел

Портпарол хришћанских цркава у Светој земљи Вади Абунасер оптужио је данас Израел да дискриминише хришћанске туристе током божићних празника.

Израел је прошлог месеца затворио своје границе за стране туристе као одговор на избијање омикрон соја, али ове недеље израелски званичници су одлучили да направе изузетак за „Биртхригхт“, популарни програм који омогућава бесплатна путовања у Израел младим Јеврејима из целог света, преноси АП.

За сада ограничења остају на снази за друге стране туристе, укључујући хришћанске ходочаснике који су традиционално хрлили у места као што су Јерусалим, Назарет и Витлејем, библијски град на окупираној Западној обали који хришћани поштују као место рођења Исуса Христа. Портпарол и саветник више цркава у Светој земљи Вади Абунасер поручио је да овакав селективни третман представља дискриминацију хришћанских ходочасника.



„Расистичка дискриминација никада не би требало да буде прихваћена ни на који начин. Позивам израелске власти да се према свима који желе да посете земљу понашају једнако без икакве дискриминације због вере“, написао је он на Фејсбуку.

Представник Католичке цркве изјавио је да су њени званичници шокирани и љути због одлуке Израела, преноси Б92.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је говорио под условом да му се не открије идентититет и рекао да је та црква, заједно са другим деноминацијама, апеловала на израелско министарство туризма да дозволи хришћанским ходочасницима да дођу на празник.

Израелско министарство унутрашњих послова саопштило је да остаје при одлуци да се странцима не дозволи улазак у Израел, уз, како је речено, низ изузетака, укључујући „специфичну““ одлуку за програм „Биртхригхт“, наводи АП.

Прочитајте још:  Муж познате руске певачице: Нисам издајник само сам изабрао новац а не домовину

Речено је и да ће званичници разговарати о могућностима других изузетака у блиској будућности, али није дато више детаља о томе.

ИН4С

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *