Мојсиловић примио команданта НАТО снага, следеће године вежба у Србији

0

Izvor: Ministarstvo odbrane

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић примио је команданта Команде здружених снага НАТО у Напуљу адмирала Роберта Бурка, а том приликом потписали су спецификацију за заједничку вежбу која ће се реализовати следеће године у нашој земљи, саопштило је Министарство одбране.

Током сусрета је било речи о актуелној безбедносној ситуацији у региону и о сарадњи Војске Србије и Команде здружених снага НАТО у Напуљу, са тежиштем, како је наведено у саопштењу, на реализацији заједничких активности у области обуке и вежби и сарадње са Кфором.

Имајући у виду да су међународне снаге на простору Косова и Метохије у одговорности Команде здружених снага НАТО у Напуљу, на састанку је било речи о улози Кфора у очувању мира и безбедности у покрајини, истичу у Министарству одбране.



„За безбедност целокупног становништва на простору наше јужне покрајине и заштиту српског националног, културно-историјског и верског наслеђа одговоран је Кфор, као једина легитимна оружана формација на Косову и Метохији“, нагласио је генерал Мојсиловић.

У разговору је оцењено да је сарадња Војске Србије и Команде здружених снага интензивна и да се одвија у оквиру Партнерства за мир, уз пуно поштовање политике војне неутралности Србије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Током посете Србији, адмирал Бурк је присуствовао церемонији примопредаје дужности шефа НАТО Војне канцеларије за везу у Београду, а састао се и са министром одбране Небојшом Стефановићем.

Н1

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *