Амерички медији: Свету прети глобални рат у наредних пет година

0

(Фото: AP Photo/David Zalubowski)

Стручњак за безбедност Ендрју Мишта сматра да у наредних пет година може доћи до оружаног сукоба великих сила, пише “Волстрит џурнал”.

По мишљењу колумнисте, ризик од конфронтације између САД и Кине је много већи него раније. Сукоб може да прерасте у врућу фазу, на пример, због спора две државе око припадности Тајвана, наводи се у чланку.

Мишта сматра да би друге силе могле изазвати САД због неспремности америчке војске за такав формат рата. Уз то, Петагону ће за модернизацију војске бити потребно око 15 година.



Поред тога, Запад се сада налази у компликованој ситуацији због таласа миграције са Блиског истока и Северне Африке, епидемије вируса корона и “културне револуције”, мишљења је аутор.

Према речима стручњака, сви ови фактори су значајно ослабили САД. То даје могућност за државе које желе да збаце Вашингтон са подијума, закључио је Мишта.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *