Путин папи: “Ви сте високи глобални ауторитет”

0

Shutterstock/Asatur Yesayants

Владимир Путин честитао је данас поглавару Римокатоличке цркве, папи Фрањи 85. рођендан и похвалио његове напоре да ојача везе између Ватикана и Русије.

Председник Русије је у телефонском разговору указао на “високи глобални ауторитет” папе Фрање и на његов “велики лични допринос развоју веза између Русије и Ватикана”, саопштио је Кремљ.

Како се наводи у саопштењу, Путин и папа су се сложили да наставе заједничке напоре да подрже централне духовне и хуманитарне вредности и нагласили значај “конструктивног међуверског дијалога”.



Позив је уследио после изјаве папе раније овог месеца да планира могући други састанак са поглаваром Руске православне цркве, патријархом Кирилом после историјског сусрета 2016. на Куби, првог икада састанка између вођа две цркве.

Фрања је рекао да планира да се састане идуће недеље са изаслаником руске цркве и договори могући састанак са патријархом Кирилом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Папа је рекао да Кирил треба да путује наредних недеља али је додао да је он спреман да оде у Москву иако дипломатски протоколи још нису утврђени.

Б92

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *