СКЛОПЉЕН ПАКТ Хрватска војска одлази на Косово

0

EPA-EFE/Stringer

Хрватски министар одбране Марио Баножић изјавио је да Загреб подржава чланство “Косова у евроатлантским институцијама и да подржавају трансформацију Косовских безбедносних снага (КБС) у војску.

На састанку га је примио тзв. министар одбране Арменд Мехај, којом приликом је потписан меморандум о сарадњи у области безбедности и одбране.

Овај потпис, рекао је Мехај, нуди могућности за искрцавање трупа КБС-а заједно са припадницима хрватске војске у међународним операцијама.



Баножић, који је свечано примљен у просторијама Министарства одбране Косова, рекао је да ће Хрватска наставити да нуди сарадњу у области обуке и образовања. Према његовим речима, потписивање меморандума јача сарадњу две земље.

„Подржавамо чланство Косова у разним евроатлантским институцијама, подржавамо и процес трансформације КБС-а у Оружане снаге и ово је део меморандума о сарадњи, такође пружамо обуку у области обуке и образовања и ми ћемо настави то да радимо. Наша сарадња се наставља и нашим доприносом у оквиру Кфора, уз присуство хрватских официра, да би живот овде био сигурнији и стабилнији. Желим да и даље имамо сарадњу и размену знања и искустава између наших снага“, рекао је хрватски министар.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Баножић је, између осталог, изразио захвалност Косову на, како је рекао, третману припадника хрватске заједнице у Јањеву, за шта је рекао “да је то један од показатеља пријатељства две земље”.

Ало

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *