Министарство одбране негира сопствене податке

0

Александар Вулин (BETAPHOTO/MUP SRBIJE/MO)

Када је Министарство одбране, реагујући на текст „Вучић се забројао, ниједна цифра о платама у војсци му није тачна“ јуче „у циљу објективног информисања јавности“ саопштило да су у нашем листу „изнети потпуно нетачни подаци о просечним платама војника изведени по разноразним рачуницама“, потпуно је сметнуло са ума да су подаци – са њиховог сајта.

Кажу и да „ништа од наведеног не може оповргнути чињеницу да су плате војника данас повећане за више од 70 одсто„. Ништа, осим онога што су сами објавили.

Наводе, између осталог, пример десетара који је 2012. имао 34.211 динара а од јануара ће примати 59.519. Међутим, данас тај десетар, према сајту МО, прима 55.109 динара што је раст од 64,25 одсто.



Слично је и са зарадом разводника који је у децембру 2012. када је Александар Вучић постао министар одбране, износила 32.658 динара а у октобру ове године примио је 52.321 динара или 64,52 одсто више. Није преко 70 процената, како тврди Министарство. Чак ни 70, што је поменуо председник Србије. То су чињенице које смо дужни да пренесемо, такође у циљу објективног информисања јавности.

Мирјана Н. Стевановић/Н1

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *