Мића Грчић и Пеђа Шаровина, парадигме СНС-а и колапса Србије

2

Koлапс или пад система ЕПС-а, који је недавно без струје и грејања оставио десетине хиљада домова и делова читавих градова, намах је постао тема медија, Владе, па чак и председника лично!
Иако је он, очинским гласом као кад се оно родитељ обраћа лудом детету, посаветовао „Мићу“ Грчића да зна што му је чинити, изгледа да га је власник печењаре погрешно схватио, па је колико сутрадан сменио четири директора, дапаче своје прве сараднике…Истовремено, министарка енергетике је потврдила да она и даље ни за шта није одговорна, а председница Владе ингениозно поентирала да је одговорност установљена, а да тек треба да видимо ко је крив, ма шта то значило… Тако се и ова тужна прича окреће у смеру виђеном већ више пута, где председник некога „неда“ или не сме да да, као Бату, Нешу, Лончара и друге Вулине којима се десет година пажљиво окружује…

А ако је за колапс можда одговорно блато које се залива мазутом да би горело, за стање у ЕПС-у свакако је крив цунами кадровског брлога који је до крова затрпао не само ЕПС, него и цео јавни сектор, под влашћу СНС-а и, наравно, уз благослов Вучића лично…

Тако је и у Бајиној Башти…Ослоњена на поменути брлог, Влада је овом граду без проблема укинула ренту (као накнаду за све последице две велике акумулације на територији ове општине), увела „таксу“, а потом и њу укинула, тако да је град скоро потпуно остао без поврата било каквих средстава од онога што држава добије од коришћења поменутих водних ресурса…Град је, тако, и ове године имао проблема са водоснабдевањем, некадашња речица Пилица, која протиче кроз центар града постала је отворени канализациони колектор, река Дрина такође, а варошица на тој реци нема чак ни јавно купалиште…А баш то су разлози и обавезе које је још по окончању градње ХЕ и РХЕ преузео ЕПС, тј држава, да ће бити нешто што ће, као накнаду за бујајућу астму и сл, урадити, вратити и враћати Бајиној Башти…

Прочитајте још:  Вучић и Сорош од Београда праве престоницу Цигана

Но, вратимо се поменутом кадровском брлогу и његовим огледним и угледним примерцима…Један од њих свакако је и Предраг Петровић у јавности чувен као Пеђа „Шаровина“. Само ишчитавајући његов јавно доступни ЦВ, може се реконструисати развојни пут једног класичног СНС-овског функционера…Како у истом пише, он је од 1991-1994 (уз велике тегобе, како сведоче његови школски другови), завршио средњу тeхничку школу. Одмах негде после тога, постао је познат у Бајиној Башти, када се на концерту превише приближио Драгани Мирковић, обезбеђење је реаговало, па и прекорачило примену физичке силе, што је гдин Предраг добро наплатио у судском спору и себи приуштио први, додуше половни „Ауди“.

ЦВ даље каже да је од 2002 до 2011 био директор породичне пиљаре – СТПР „Код Петровића“, у селу Пилици, радећи на „руководећим и организационим пословима”! Наравно, одмах по оснивању учланио се у СНС, па је, као будући пробитачан кадар подстакао у себи дубоко закопану љубав према школи, те је, (иако са троразредном средњом школом), у року, од 2011 до 2014 на некој од ливада око Новог Сада завршио „Унион“ факултет за пословно индустријски менаџмент и постао менаџер! Захваљујући управо менаџерским способностима око откупа малине стеченог у поменутој пиљари, 2012. је постао директор приватизоване хладњаче у ББашти…Убрзо за тим постављен је и за председника Надзорног одбора ЈП НП „Тара“, заменивши дотадашњег, врв. “жутог“ доктора шумарства.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Vučić smenjuje Zoranu Mihajlović?!

Ту одговорну дужност и дан-данас обавља, на задовољство и срећу своју а и латентну стагнацију колектива… Но, пошто је хладњача променила власника, а због недостатка стручних кадрова, убрзо је постављен за „саветника помоћника директора за међукорпоративне послове“ у ХЕ „Б.Башта“, при чему директор још није постављен, али помоћник , (кога он саветује), партијски му друг и још један из ниске СНС-бисера, Горан зв. „Палма“, јесте…Е, све ово време господин Петровић ради и најсложеније послове у локалном СНС-у, као „комуникативна особа, спремна за стицање нових знања и способности“, како стоји у његовом ЦВ-ју…Нарочито се истакао у решавању незапослености млађахних и на све спремних а незапослених чланица странке.

Прочитајте још:  На паузи. Србија за сада сама одлучује ко јој је пријатељ, а ко непријатељ...

Уз све ове послове, г-дин „Шаровина“ не крије ни своје бујајуће материјално стање. Поред возног парка, вредног преко 100.000 евра, где више нема ништа половно, у задњих 7-8 година купио је плацеве и на Тари, направио две виле, а у центру града и објекат од око 320 квадрата, чија је задња цена на интернету била преко 180.000 евра!

Мића Грчић и Пеђа Шаровина, парадигме СНС-а и колапса Србије

У јавности, а и по информацијама из неких установа, у причи су и велике површине земљишта на Златибору, где је у градњи и директном талу и садејству са координатором СНС-а за Златиброрски округ, Крстом Јањушевићем…
А да су узроци пропасти и колапса ЕПС-а управо у оваквом кадровању, потискивању паметних и стручних, на рачун подобних купаца диплома и партијских послушника, можда најбоље сведочи и слика са недавне турнеје председника СНС-а, па и посете Бајиној Башти. Загрљени и широко осмехнути, један до другог су „Мићо“ Грчић и Пеђа „Шаровина“. Слике и прилике СНС-а и парадигме пропадања и колапса ЕПС-а. И Србије.

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Мића Грчић и Пеђа Шаровина, парадигме СНС-а и колапса Србије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *