Немачка подигла у приправност снаге за брзо реаговање

0

Фото: Ројтерс

Немачка министарка одбране Кристине Ламбрехт изјавила је да да ће НАТО размотрити предлоге Русије за безбедносне гаранције, али да сматра неприхватљивим „диктирање“ Алијанси како да се понаша. Како каже, Берлин је повећао ниво спремности снага за брзо реаговање.

„Важан је сигнал да делујемо када је потребна акција. Ми ћемо, наравно, у наредним данима разговарати о томе шта је Русија предложила, али рећи ћу још једном – веома свесно се налазимо у Литванији, како бисмо послали сигнал обуздавања“, нагласила је министарка.

Јасно сам ставила до знања да морамо да тражимо решење за напету ситуацију у којој се налазимо и на дипломатском нивоу и уз помоћ убедљивог обуздавања, напоменула је.



„То значи и разговор, односно разматрање предлога које је изнела Русија. То је важно и исправно, али не треба да буде тако Москва диктира партнерима из НАТО-а како да се понашају“, констатовала је министарка.

Према њеним речима, то треба да буде јасно и Берлин ће јасно то рећи на преговорима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



„Следеће недеље ћемо на Савету НАТО-а дискутовати о том предлозима“, додала је Ламбрехтова током посете Литванији.

Подсетимо, руско Министарство спољних послова објавило је документ који је званична Москва послала НАТО-у по питању гаранција безбедности о којима је недавно говорио председник Руске Федерације Владимир Путин, а који се пре свега тичу ширења војног присуства Алијансе западним границама Русије.

Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *