“Ако сте ме разумели добро, ако несте, па преведите си” (ВИДЕО)

0

Foto: Printscreen

Претходних дана у медијима, а посебно РТС-у тема је било правилно акцентовање, а гледаоци Београдске хронике могли су да чују како звучи укључење из Врања са све тамошњим дијалектом, акцентима и падежима.

У оквиру емисије Београдска Хроника, тема је било акцентовање, наметнута је због необичне ситуације која се десила у квизу Слагалица када је водитељка исправила такмичара због погрешне акцентуације.

Наиме, такмичар је дао тачан одговор на коначно решење у последњој игри Асоцијација, али га је водитељка исправила због неправилне употребе акцента, што је изазвало велику пажњу јавности, али и бројне бурне реакције на друштвеним мрежама.



Током Београдске хронике уследило је укључење из Врања града о коме се ових дана највише говори због новогодишњих украса.

Из Врања се јавила дописница Данијела Манић Стоиљковић која је најпре рекла да Врањанци јако воле свој мелодичан језик, а онда је дала прави пример како он И звучи.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



“….И што у Врање цел дн врне киша, и што се напољу ускочоперимо и зато си повише Врањанци седеше кући….Ако сте ме разумели – добро, ако несте, па преведите си,” поручила је између осталог новинарка на крају укључења.

Иначе, пре неколико недеља, ђаци Филолошке гимназије представили су пројект Дигитални буквар који су илустровали питањем на Инстаграму: Имаш ли муке са падежима као људи са југа Србије?

Због тога што се много људи са југа увредило И критиковало то на друштвеним мрежама пост је уклоњен.

Прочитајте још:  Европска унија шаље помоћ региону, али не и Србији

БИЗЛифе

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *