Сенат Универзитета у среду доноси одлуку о докторату Синише Малог

0

Tanjug/Zoran Žestić

Сенат Универзитета у Београду донеће у среду одлуку о докторату министра финансија Синише Малог, наведено је у позиву за седницу Сената.

На дневном реду седнице, која ће бити одржана у Ректорату, као 12. тачка наведено је „доношење Одлуке о поништавању дипломе и додатка дипломе Синише Малог о стеченом научном називу-доктор наука“.



Лист „Данас“ је 29. новембра ове године објавио да је Одбор за професионалну етику Универзитета у Београду потврдио у другостепеном поступку решење тадашњег декана Факултета организационих наука Милије Сукновића, који је министру финансија Синиши Малом изрекао меру јавне осуде због неакадемског понашања приликом израде докторске дисертације.

„Решење Одбора за професионалну етику је коначно и када и званично стигне на Универзитет биће прослеђено Сенату Универзитета у Београду, који доноси одлуку о поништавању дипломе“, писао је тада „Данас“, и указао да је Сенат већ 12. децембра 2019. године поништио диплому о докторату Синише Малог, али и да је ту одлуку из процедуралних разлога поништио Управни суд.

Н1

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *