Епископ Фотије: Треба се борити против наметања „дигиталног логора“

1

(фото:Профимедиа)

Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански Фотије рекао да се слободарска Европа, укључујући и Балкан, бори против “дигиталног логора” који се покушава наметнути читавом свијету.

“Можда нисмо довољно свјесни, али са наметањем ограниченог кретања изгледа да здрав човјек не смије нигдје да иде. Испада да је здрав човјек проблем читавом свијету”, рекао је владика Фотије, који је данас служио Свету архијерејску литургију у Храму васкрсења Христовог у Каракају код Зворника.

Владика Фотије је истакао да се намеће, како кажу многи теоретичари, “дигитални комунизам” који можда многи људи не препознају, због чега се треба освијестити духовно и слободарски се борити, не само на локалном него на глобалном нивоу за потпуну слободу свих људи и народа.



“Ако нас затворе и ставе у `дигиталне логоре` неће моћи нико никоме отићи. Затвориће нас у `дигиталне затворе`”, рекао је епископ Фотије и додао да се тренутно одвија велика борба на нивоу читавог свијета за ту слободу.

Владика Фотије је рекао да се мора препознати та замка и додао да је Црква одувијек била слободарска.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Црква се увијек борила за слободу народа, не политичку или партијску, већ генералну, егзистенцијалну, слободу народа и човјека као лика и иконе Божије. Наше вријеме је дочекало дигиталну еру, с чијим се негативним посљедицама морамо борити и слушати највеће умове нашег времена који говоре о том феномену у којем живимо”, рекао је владика Фотије.

Епископ је у обраћању након литургије, вјерницима изразио задовољство што се налази у препуној цркви да се заједно са народом помоли Богу, уз причешће тијелом и крвљу Господа Бога и спаситеља Исуса Христа.

Прочитајте још:  Професор права: Влада мора да ПЛАТИ ЦЕНУ због “краха” закона

Борба за веру

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Епископ Фотије: Треба се борити против наметања „дигиталног логора“

  1. Dugo je trebalo Crkvi da se probudi, ali nije kasno jos djavo nije seo na tron… neki monasi i zabranjuju u Crkvu sa brnjicom… hvala li Boziji covece, nisi daleko od Carstva Bozijeg.. budisti cute, za jevreje vec znamo, muslimani cute, izgleda da im samo nacional smeta a licno porobljavanje u korist novog svetskog poretka ne.
    Hvala ti, dace Bog da se svi svestena lica probude i ne odstupaju od Carstva Nebeskog i mi kao narod stado njihovo zajedno sa odabranima, i nas pospani patrijarh nadam se da ce mu Bog otvoriti srce i dati razuma.. zivelo covecanstvo i zajedno u vecnosti u Carstvo Nebesko

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *