Руководство ЕПС-а оставило 2.000 радника „Колубаре“ без угља за грејање усред зиме

0

Фото: Србија данас

У постројењу за сушење угља у Колубари синоћ се догодила експлозија у којој нико није повређен, али је причињена озбиљна материјална штета. Радници за Н1 објашњавају да се експлозија челичног суда у коме се сушио угаљ за широку потрошњу догодила због проблема са струјом и, како кажу, овај инцидент нема директне везе са одржавањем.

Нису ватрогасци први пут гасили „Сушару“ у Вреоцима, зато се брзином пожара раширило питање да ли ремонти у том колубарском постројењу за сушење угља постоје само на папиру? Ову експлозију не треба повезивати са лошим одржавањем, закључују синдикалци ЕПС-а.

– На 13 бари је под притиском била „33-ка“ тако је ми зовемо аутоклав, и онда је поклопац доњи пукао, отприлике затајила је електроника. Струја је у питању, негде је дошло до прекида у колу, тако да… Нема то директне везе са ремонтима – наводи Милан Ђорђевић за Н1.



У пожару је горео угаљ за малопродају и велепродају, односно широку потрошњу, а не за производњу струје у термоелектранама. Радници кажу да Сушара ради пуном паром, али за рачун, како објашњавају, разних приватника.

-У овом тренутку око 2.000 радника „Колубаре“ још није добило сушени угаљ за грејање својих породица, а за трећа лица, просто је, само истражни органи да дођу и виде колико је стотина и хиљада тона сушеног угља продато за кеш трећим лицим – наводи Ђорђевић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

А истражне органе, конкретно МУП и безбедносне службе, пре четири дана помињала је и премијерка Ана Брнабић у контексту саботаже у енергетском систему.

Прочитајте још:  Шта Срби морају да ураде да би опстали! Пети део: Политички монопол



– Мислим да треба да испитају, једнако је страшно да ли је некомпетентност, неодговорност или је неко намерно нешто желео да уради – рекла је премијерка.

Резултата те провере још нема, а нема ни потврде да је на ланац одговорности за испадање ТЕНТ-а стављена тачка.

– Милорад Грчић, рачунајте као да није на том месту, он чека да успостави систем и рачунајте, то је 3-4 дана, и то је као да је већ поднео оставку – рекао је у петак председник Србије Александар Вучић.

Н1 / Србија данас

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *