Шиптарски специјалци упали у Штрпце: Међу 10 ухапшених и ексградоначелник, претрес у више од 10 кућа функционера Српске листе

0
косову полиције турске

(Фото Косовопрес)

У јутрошњој акцији тзв. специјалне косовске полиције у већински српском Штрпцу ухапшено је 10 људи међу којима и је и бивши градоначелник Штрпца, јавља приштински Репортери.

Специјалне јединице косовске полиције извеле су акцију у Штрпцу, а главни тужилац Основног тужилаштва у Урошевцу Шукри Јашари потврђујући акцију каже да је посреди “истрага око злоупотребе службеног положаја”. Шукри Јашари је рекао да рација полиције још траје, јавља РТС.

“У току је акција. Реч је о злоупотреби службене дужности, односно давању мита. Још увек нема хапшења, пошто рација и даље траје”, рекао је Јашари приштинским медијима, пише РТС. Акција се, како наводе незванични извори, изводи због злоупотребе службеног положаја и примања мита, у вези са грађевинским радовима на Брезовици.



Према писању појединих медија на албанском, претресено је више од десет локација, имања и кућа бившег председника општине Штрпце и других високих функционера Српске листе.

Штрпце је средина у којој Срби чине већину становништва.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Курир/РТС/Косово онлајн

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *