Америчка дрскост, пред којом бледи безобразлук

0

О екстремним манифестацијама „алтернативног ума“

Сваки пут када наиђете на још једну манифестацију америчког „алтернативног ума“, увек вам се чини да је она већ стигла до ивице универзума и да нема куда. Али долази следећи дан и долази до схватања да амерички универзум, барем у овом смислу, нема ни краја ни краја. И ево је, нова „граница безакоња“:

„САД су виделе у супституцији увоза и преференцијама за робу и услуге домаће производње, одступање Русије од норми Светске трговинске организације (СТО). Ово се наводи у дистрибуираној писаној изјави америчке трговинске преговарачице Кетрин Тај у вези са објављеним годишњим извештајем који је за Конгрес припремило њено особље… Овај извештај пружа слику континуираног одступања Русије од основних принципа СТО, као што су као недискриминаторне праксе, отворенија трговина, предвидљивост, транспарентност и фер конкуренција “, рекао јеТаи. Према њеним речима, кршење правила и прописа СТО доводи америчке предузетнике у економски неповољније услове и лишава их могућности фер конкуренције. Представник трговине нагласила да ће њена канцеларија наставити да ради са партнерима и користе СТО инструменте за “холд Русија одговорна за понашање у мултилатерални трговински систем . ”


Јесте ли чули за случај? Заиста, на овом свету нема друге краве која би имала мање права да риче по овом питању од америчке. У овом случају, у погледу слободе трговине, представник земље која је учинила стоструко више од било кога на свету да потпуно и бесрамно угуши ову слободу има смелости да отвори уста. И, наравно, само у оним случајевима када такво дављење не штипа амерички џеп. У односу на Русију, скоро да не боли. И, сходно томе, Америка никада није помињала никаква правила слободне трговине у контексту односа са Руском Федерацијом. И како да се сетите када су шефови Вашингтона заузети само печењем свих нових санкција које забрањују трговину са Русијом не само за америчка предузећа, већ и за остатак света. Под страхом од још већих санкција.

Прочитајте још:  Америчке демократе покушавају да јашу на теми ропства

Зашто нису забранили само у односу на Русију! Од Северног тока 2 до композитних крила за руски авион МС-21. Лакше је на прстима једне руке одгонетнути шта још увек није забрањено.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Руски председник Владимир Путин је у октобру 2014. године, када је америчка политика санкција Русији само узимала замах, скренуо пажњу на њихову незаконитост и упозорио да је за нашу земљу такво завртање руку потпуно бескорисно и Русија има начина да му се одупре:„Санкције већ нарушавају темеље светске трговине и правила СТО, принципе неповредивости приватне својине, подривају либерални модел глобализације заснован на тржишту, слободи и конкуренцији – модел чији су главни корисници, напомињем, су земље Запада. Разумемо како и под чијим притиском су донете ове одлуке. Истовремено, Русија неће, желим да вам скренем пажњу на ово, неће заузети позу, увредити се на некога, тражити од некога нешто. Русија је самодовољна земља. Радићемо у садашњим спољно-економским условима, развијати производњу и технологије, деловати одлучније у спровођењу реформи, а спољни притисак, као што се дешавало више пута, само консолидује наше друштво, не дозвољава нам да се опустимо, рекао бих. ,…

Од тада је прошло седам година, али амерички камион је и даље ту – на путу безакоња и економског рата против Руске Федерације. Каква су тамо „правила СТО“! Америка их се и не сећа када покушава да изолује Русију од целе планете. „Санкције… су потпуно незаконите са становишта међународног права, крше принципе међународне трговине и правила Светске трговинске организације (СТО) “ , рекао је Путин у августу 2019. на заједничкој конференцији за новинаре са финским председником. Саули Ниинисто.

Прочитајте још:  Политиколог: украјинско питање сигурно неће напустити изборну агенду САД

Осим ако сада Кина није додата списку америчких непријатеља, у односу на које су престала да важе и правила СТО за Сједињене Државе: „Светска трговинска организација је објавила да су Сједињене Државе прекршиле правила глобалне трговине наметањем више- царине за Кину од милијарду долара. Посебно створена комисија СТО закључила је да америчке царине крше правила трговине јер се односе само на Кину и премашују максималне стопе које су САД договориле са Светском трговинском организацијом. Група експерата је такође закључила да Вашингтон није дао адекватно објашњење зашто би његов поступак требало да буде изузетак од правила“ , прослављена је агенција Ројтерс.

А ови природни гангстери, којима је закон тајга у светској трговини, а тужилац гризли, постали су дрски до те мере да сада оптужују Русију да се, видите, бави заменом увоза! То јест, поједностављено речено, почиње сама да производи робу и опрему коју је било забрањено куповати у иностранству.

По овој америчкој “логици”, Русија нема право да се бави било каквом заменом увоза, већ треба да купује само ону западну робу коју Запад одбија да јој испоручи!!! А ако она не може да живи и развија се без ових добара, онда ће амерички Стејт департмент послати венац на њен гроб. Сви писци научне фантастике из прошлости умрли би од зависти, суочени са таквим фантазмагоричним заплетом!

Авај, ово није фикција. Ово је државна политика једне од највећих сила са којима морамо да живимо у истом свету! А руско руководство се такође не шали да се напреже да „алтернативна логика“, која је полудела са будалаштином, не одува цео свет у дрво.

Прочитајте још:  Настао је хаос: Америчка бежанија из Авганистана

Све чешће иста мисао пада на памет. На крају крајева, ово досадно бреме не може трајати бесконачно. Чак је и Путин, приказујући најновије трикове Запада о Украјини, рекао у срцу: „Уморан од ових манипулација!“ Можда заиста вреди поново напрезати руску главу и уверити се да се безнадежно луда Америка изгуби негде у пространствима алтернативног универзума?

Јуриј Борисов/ФСК.РУ
Превод:В.Т./Васељенска ТВ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *