Да ли је др Бранимир Несторовић већ ушао у предизборну трку?

1

Foto: Screenshot

Бранимир Несторовић, епидемиолог у пензији и некадашњи члан Кризног штаба за борбу против коронавируса, основао је ове недеље покрет “Витезови реда змаја”, а тим поводом огласио се и на свом новоотвореном Твитер налогу.

Несторовић, познат по својим тврдњама да је корона најсмешнији вирус у историји, захвалио се на великој подршци и објавио колико је захтева за чланство имао већ првог дана.



“Хвала вам свима на великој подршци. Првог дана након оснивања на сајту смо имали преко 30.000 захтева за чланство. Заједно ћемо се изборити за бољи положај наше деце и већу бригу државе. Са својом пацијенткињом на Дивчибарама“.

Подсетимо, Несторовић је овај покрет основао са Сашом Боројевићем, који је сада потпредседник удружења. На представљању покрета истакао је да су његови циљеви борба за дечија права, кроз институционалне измене одређених закона.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Међутим, Несторовић није искључио могућност да ће покрет временом прерасти и у политичку странку, уколико надлежни остану глуви на њихове захтеве.



Зашто баш име “Витезови реда змаја”?

Несторовић је на Твитеру објавио и зашто је покрет назван баш “Витезови реда змаја”.

“Очекивали смо нападе медија и новинара који не познају своју историју”, написао је уз видео о пореклу овог назива.



Како се наводи у видеу, ред оваквог имена основан је још 620. године, који се, истиче се, “код Срба звао ‘Стуб Светог Стефана”.

Прочитајте још:  Вучићева длака над главама Срба и Србије

“У време Цара Душана, овај ред је код Срба био познат и као ред ‘Црвеног змаја’ јер витезови нису били само браћа по мачу већ и по крви својих предака. Сви Немањићи су припадали Витезовима реда змаја”, кажу у видеу.

Несторовић је говорио и о разлозима оснивања овог покрета.

“Непрекидно констатујемо сваке године да се деца лече СМС-овима, да су разне дечије болести у порасту, и констатујемо насиље на интернету са самоубиством ове јутјуберке, а то траје већ 20 година. Дозлогрдило ми је да слушамо и констатујемо, ја све знам шта се догађа”, испричао је Несторовић на представљању.



“Покрет подржава 20-25 одсто”

Он је на Твитеру написао и да његов покрет подржава 20-25 одсто људи.

“Ако нас буду игнорисали организоваћемо се као партија и ући у Скупштину. Нас подржава 20-25 одсто грађана и били бисмо друга партија по снази”.



Иначе, Несторовић је пре два дана основао профил на друштвеној мрежи Твитер. Мрежа која важи за поприште најжешћих вербалних окршаја политичких неистомишљеника, власти и опозиције, постала је тако још један комуникациони канал Несторовића. За два дана, Несторовића је запратило скоро 2.000 људи.

БИЗЛифе

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Да ли је др Бранимир Несторовић већ ушао у предизборну трку?

  1. Несторовић, познат по својим тврдњама да је корона најсмешнији вирус у историји…
    Каже: “Заједно ћемо се изборити за бољи положај наше деце и већу бригу државе”.
    Могу замислити какву ће бригу водити кад Ковид вирус сматра најсмешнијим у историји. Боже сачувај!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *