Курти: Надам се договору са Србијом у мандату актуелне владе

0

Aljbin Kurti Foto: EPA-EFE/GEORGI LIČOVSKI

Премијер Косова Аљбин Курти изјавио је данас да се нада „договору са Србијом“ у оквиру мандата актуелне владе, који се поклапа са мандатом председника САД Џозефа Бајдена и садашње Европске комисије.

Коментаришући одбацивање позива Београда, Тиране и Скопља да и Приштина приступи иницијативи Отворени Балкан, Курти је у интервју за албански програм Гласа Америке (ВОА) рекао да не верује у „самодовољност Балкана“ као и да не зна како је могуће имати отворени Балкан са „Србијом која је затворена за Косово“.

„Не прихватају наше путне исправе, личне карте, ни наше печате, сертификате и дипломе. На још индивидуалнијем плану, верујем да се тако осећа велика већина грађана наше Републике. Уверен сам да Косово и Албанци уопште имају своје место у НАТО и ЕУ“, навео је Курти.



Говорећи о енергетској ситуацији, Курти је оценио да је Косово „у тешкој енергетској кризи“ због како је рекао, застареле опреме и технологије али и због „спорадичних и пропалих пројеката“ покренутих у претходне две деценије на модернизацији електроенерегтског система.

„Тешко смо погођени јер смо сиромашнија земља од других али и због тога што домац́инства троше отприлике седам пута више на струју него индустрија“, казао је косовски премијер.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Данас

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *