Словенија забранила дочек Нове године на отвореном

0

Foto: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

Словенија је забранила данас масовне дочеке Нове године на отвореном, али је дозволила рад угоститељима до раних јутарњих сати уз обавезне ковид потврде и негативне тестове за све, без обзира на ковид статус.

Влада је објавила епидемиолошки оквир који ће бити на снази током божићних и новогодишњих празника, а који је знатно блажи од прошлогодишњег када је готово све било затворено.

За разлику од прошле године, поноћне службе ће се одржавати у црквама, али ће моћи да присуствују само вакцинисани, они који су преболели ковид-19 или имају негативан тест, пренела је Хина.



Током божићних и новогодишних празника, 24, 25. и 31. децембра, као и 1. јануара, биће дозвољено окупљање људи из највише три домаћинства, под условом да се претходно тестирају сви старији од шест година, саопштила је словеначка влада.

Важење брзог антигенског теста скраћује се на 24 сата, а ПЦР на 48 сати.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У угоститељским локалима је дозвољена и жива музика, а гости ће моћи да се тестирају и непосредно пре уласка у простор.



У Словенији су у последња 24 сата потврђене 1.203 нове заразе коронавирусом, а двоје заражених је умрло, саопштио је данас словеначки Институт за јавно здравље, док епидемиолози упркос побољшању епидемиолошке ситуације упозоравају на опрез током празника.

„Стање је боље и хоспитализованих је све мање, али све зависи од ширења омикрон соја вируса јер се сматра да је он присутнији него што показују анализе“, рекла је на конференцији за новинаре инфектолог и начелница љубљанске клинике за заразне болести Татјана Лејко Зупанц.

Прочитајте још:  Руси испалили балистичке ракете - настављају се жестоке борбе за Лиман

Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *