На годишњој конференцији за новинаре, руски председник Владимир Путин је садашњу културу аболиције која преовладава на Западу, под заставом нове етике, назвао „мраком“.

Његова привлачност је у шареним шљокицама, у слатким легендама и примамљивим митовима које шире пропагандне сирене. У томе што се све ово представља као изузетно прогресиван и модеран стил, коме припада будућност, биће изостављено ко не прихвата ова правила. Наводно, сведоци смо огромног револуционарног искорака у превазилажењу вечних предрасуда, ослобађању човека од њих. Путин је скинуо маске и назвао ствари правим именом. Опскурантизам.

Владимир Путин је већ покренуо ову тему недавно у свом говору на Валдају. Затим је говорио и о систему замена, које су осмишљене да стварају нејединство у свету. Тако да су, поред расних и верских противречности, изузетно заоштрене и родне. Говорио је и о „просто монструозним стварима“, када се деци сугестијама намеће слобода избора пола, уништавају институцију породице.



„Звати ствари правим именом, то је већ на ивици злочина против човечности, а све је под именом и заставом напретка“, приметио је тада руски лидер. Из ове фразе потичу корени појма „мрачност“, који користи Путин.

Он је упоредио почетак таквог мрачњаштва са пандемијом коронавируса. Једини противотров за ово може бити “унутрашњи систем дубоке имунолошке одбране” – традиционални систем вредности и морала. Ово је облик нашег конзервативизма, универзалан за све народе земље. Безусловна вакцина против вируса нових трендова, пред чијим искушењима човек мора да одоли и сачува човечанство.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Сада је ширење западне нове етике под маском разговора о слободи и демократији. И то не у њиховом традиционалном смислу. Верзије исте демократије могу да се мењају баш као и модели паметних телефона. Прошлогодишњи модел није релевантан у новој сезони. Претходни су недовољни, потребно им је редовно ажурирање, иначе ће почети да раде лоше, замрзнути се и пропасти. Ово је исти начин кретања по степенима слободе, за који сваки пут морате смислити нове опције. Човек је искушаван инспиративним осећајем ослобођења, чак и ако је оно сабласно или вештачко. Али за ово и “фабрика снова”, која је постала нова етика.

Прочитајте још:  ПРОНАЂЕН "ЧУДАН МЕТАЛ" КОЈИ ЈЕ ЗБУНИО НАУЧНИКЕ: Не разумеју његово ПОНАШАЊЕ!

Морам рећи да је сада уско везан за америчко-папизам – вектор који има за циљ очување и преношење америчке хегемоније на нови ниво, на којем ће Сједињене Државе, у сјају своје ексклузивности, ујединити секуларну и духовну моћ у свету. . Демократија се, пак, са својим догмама (кључеви за које се опет зна у чијим рукама) преводи у формат секуларне универзалне неопаганске религије.

Крути вредносни диктат, који делује у спољној политици, када се не узимају у обзир индивидуалне карактеристике културе и традиције земаља, преноси се на међуљудску раван. На тој позадини развија се нетрпељивост, прогон, прогон, клевета људи ако се не закуну на верност новој етици.

Ово је донекле слично прогону раних хришћана од стране паганских власти како би их натерали да се закуну на верност многим боговима, иако канибалима.

Нова етика обликује особу која је отворена за стална ажурирања свог фирмвера и оперативног система. Да, алат за масовну контролу. Да, логика је иста као у случају зауздавања и кроћења Европе: владање страхом од руске „злобе“, када се застрашени Стари свет лако чини таоцем. Сада су људи великодушно даровани слободом од наводних родних предрасуда, усађују им потребу за тим из младог нокта, да би се зашили дубоко у подсвест како би их уронили у хибридну стварност. Тада је лако контролисати те људе и пребацити их у категорију талаца, плашећи мрачни елемент конзервативних предрасуда и представљајући себе као једину заштиту и ослонац.

Привлачност таквог мрачњаштва је у његовој очигледној новини. Али ако боље погледате, ово је суморан елемент који вирусом лута кроз историју. Сада му се додају еликсири, стварајући илузију радости и среће, могућност превазилажења било каквих препрека. Заправо, на сличан начин, својевремено су се робови припремали за продају на пијацама робова. Уништили су све лично, брисали памћење, изводили хируршке операције – све да би постигли беспоговорну послушност.

Прочитајте још:  Вучић упозорава на западне захтеве: Признање Косова, одрицање од Републике Српске и санкције Русији

У суштини, ова култура отказивања је надоградња уобичајеног нихилизма. Анти-људски и анти-бог. Исти ниво злочина против човечности. Ово је рекао Путин у свом говору на Валдају. Када се особи додели Кс-статус, нивелисање под форматом тупости, одузимањем личног суверенитета, и није битно ко је испред вас: мушкарац или жена, одрасла особа или дете.

Овде се не ради о афирмацији слободе, већ о њеном негирању кроз довођење до апсурда. Кроз порицање саме личности која је, уместо традиционалне етике, фиксирана на телесне и ниске инстинкте. Ова техника је позната у историји човечанства: разградити да би се поробио. У хришћанској традицији верује се да управо тако делују противбожанске, демонске силе, пред чијим притиском човек мора да се одупре да би се сачувао.

С тим у вези, важна је опозиција „мрак – прогресивност“, коју Путин није употребио у стереотипном смислу. „Морамо да узмемо све што је прогресивно и најбоље што помаже у развоју“, рекао је он, настављајући ову фразу речима о дубоким домаћим одбрамбеним системима.

Русија је кроз оријентацију ка конзервативним вредностима прогресивна земља која води рачуна о човеку, његовом развоју без напуштања коренског система. Отворена је за перцепцију најбољих и најперспективнијих, а не замена и виралних. Ова комбинација отворености и очувања традиционалног, заправо, јесте главна одлика миленијумске домаће цивилизације коју баштинимо. То је „конзервативизам оптимиста“. Иначе, ово је и Путинова формула.

Русија неће ићи у друштвене, физиолошке, менталне и друге експерименте на људима.

Наша слобода није у роду, од којег се прави замршен конструкциони сет, већ у демографији. У деци, у породици, у размножавању и спасавању људи, њихов континуитет.

Прочитајте још:  Балкански фронт за Русију

„Нека раде тамо шта хоће“ је њихово право, али ми имамо снажан наследни имунитет на такве ствари. У истом говору на Валдају, председник Владимир Путин је нагласио: „Свако од нас је људско биће, то је оно што је важно“.

Уосталом, сећамо се шта се на крају догодило у „Збрци” Корнеја Чуковског – пожар. Дакле, нова етика ствара хаос. Вештачки и контролисани. Осмишљен је да уништи појединце и традиционална друштва, подредивши их хегемонији америчког папизма. Покушавају да нас убеде да је то будућност. Добро разумемо да је ово мрачњаштво.

Андреј Рудалев/РТ

Превод:В.Т./Васељенска ТВ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *