НАСА ЈЕ ПОТПИСАЛА УГОВОР СА ВАТИКАНОМ ДА ПРИПРЕМИ УМОВЕ ЗА СУСРЕТ ВАНЗЕМАЉЦА

0

(Фото: пиxабаy.цом)

Како Тајмс сазнаје, НАСА је предузела прилично чудан и неочекиван корак: свемирска агенција је потписала уговор са британским представницима цркве у оквиру програма припреме верских вођа за откривање ванземаљског живота.

Како извештава  Тајмс, НАСА и друге свемирске агенције иду ка проналажењу доказа да живот постоји изван планете Земље.

Свештеник др Ендрју Дејвисон, свештеник и професор теологије на Универзитету у Кембриџу, један је од 24 теолога који учествују у програму који спонзорише НАСА у Центру за теолошка истраживања свемирске агенције (ЦТИ) на Универзитету Принстон. Теолози покушавају да процене како ће главне светске религије реаговати на вести о открићу ванземаљског живота.



Званично, ова НАСА иницијатива је повезана са лансирањем свемирског телескопа Џејмс Веб вредног 10 милијарди долара, који би требало да буде лансиран овог Божића. Телескоп ће применити најсавременију технологију за проучавање сваке фазе космичке историје и Сунчевог система, као и најудаљенијих посматраних галаксија у раном универзуму.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Уређај, који подржава инфрацрвену везу, проучаваће широк спектар научних питања како би помогао човечанству да боље разуме „порекло универзума и човеково место у њему“. Стручњак НАСА-е рекао је за Тајмс: „Можда нећемо наћи живот 100 година. Или га можемо пронаћи следеће недеље.”

А сада Дејвидсон, заједно са тимом других теолога, покушава да одговори на питање: да ли је Бог створио живот у другим деловима универзума? Или: да ли је Бог послао Спаситеља да умре за грехе људи или за грехе туђинаца? Још једно питање које британски свештеници покушавају да реше јесте да ли откриће ванземаљског живота захтева да религије поново напишу целокупну историју стварања у Постанку?

Прочитајте још:  Снимали музички спот на месту где су усташе убиле 12.000 Срба

Дејвисон се пријавио за програм након што је разговарао о овим питањима са својим студентима теологије, а затим је провео академску годину на Универзитету Принстон 2016. у оквиру програма Социал Импацт оф Астробиологи од 1,1 милиона долара који спонзорише НАСА.

Шеф ЦТИ-ја Вил Сторар каже да програм тек почиње и да НАСА жели „озбиљна научна истраживања објављена у књигама и часописима“ посвећена „дубоком чуду, мистерији и значају откривања живота на другој планети“.

Према Дејвисоновим уверавањима, водеће светске религије ће „са лакоћом“ прихватити вест о открићу ванземаљаца.

Васељенска ТВ/3 РИМ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *