НЕМА ВИШЕ БЕСПЛАТНОГ ПАРКИРАЊА: Уведене нове зоне на Новом Београду, ускоро почиње и наплата

0

Зграда „Политике“ у Македонској улици у Београду (Фото: Wikimedia/Andrija12345678, CC BY-SA 4.0)

У блоковима 19а, 21, 22 и 23 на Новом Београду је од данас уведена “зелена” паркинг зона.

Ипак, да би се грађани малон привикли, наплата ће почети 10. јануара. Цена паркинга је 41 динар по сату, а временски ће бити огранићенено на 180 минута, уз могућност доплате додатног сата након истека.

Како кажу ЈКП “Паркинг сервис”, нова зона ће се примењивати на око 2.000 паркинг-места у блоковима 21 и 22, који су досад били у плавој зони, док блокови 19а и 23 нису били обухваћени зонским системом.



“Одлука је донета због иницијативе старана, јер због великог броја посетилаца, немају слободно место за паркирање.

Како наводе у саопштењу, ЈКП “Паркинг сервис” ће благовремено обавестити све становнике и посетиоце да ће се контрола и наплата паркирања обављати радним данима од 7:00 до 21:00 и суботом од 7:00 до 14:00. Цена сата паркирања у зеленој зони је 41 динар, док је цена продуженог сата паркирања 140 динара.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Месечна повлашћена паркинг карта за грађане који имају пријављено пребивалиште у улицама које припадају поменутим блоковима и имају ауто на своје име је 457 динара, док је за особе са инвалидитетом бесплатна.

ПОПУСТИ И ДНЕВНА КАРТА

Наплата се може извршити на два начина – слањем смс поруке на број 9113, путем апликације за паметне телефоне или куповином електронске паркинг карте на киосцима.

“Ако корисник не плати паркирање на један од ова два начина начина или му истекне плаћено време паркирања, добија електронски налог за плаћање дневне паркинг карте, која важи наредна 24 часа од момента издавања. Корисник остварује 50 одсто попуста уколико налог плати у року од осам дана од дана издавања”, наводе у “Паркинг сервису”.

Прочитајте још:  ЈЕДАН ОД ПОСЛЕДЊИХ ПОТОМАКА ТЕСЛЕ: Проживели смо велику трагедију у НДХ! Усташе су хтеле да нас кољу, а сада својатају чувеног Србина

Мондо/Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *