Опет саблазан: Порфирије код Хочевара поводом римокатоличког Божића

1

(фото:Борба за веру)

Драга браћо са борбе за веру, помаже Бог.

Пре неки дан сам гледао свежу вест са Телевизије српске Цркве „Храм“ о посети србског патријарха Порфирија катедрали блажене Дјевице Марије у Београду код јеретика надбискупа Станислава Хочевара познатог по изјави да Срби не могу у Европу са Светим Савом.

Патријарх и владика Јустин хвостански (његов викар) су се приликом уласка у катедралу – која није ништа друго до јеретичко збориште – прекрстили као да улазе у неку светињу.



У својој беседи патријарх Порфирије честита јеретицима папистима папистички Божић. А слаткоречиви Станислав Хочевар кога треба протерати из Србије, такође шири своју екуменистичку љубав.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Браћо, мислим да треба остати у Србској Цркви и не треба ићи у раскол због оваквог екуменистичког понашања патријарха, али у исто време не треба осуђивати паписте и било кога другог као ни патријарха. Међутим треба имати дубоку свест да је овако деловање патријарха у духу свејереси екуменизма и да папистима не треба честитати Божић! Не треба говорити о јединству са њима! Какво јединство можемо имати са онима који су ван једне свете, саборне и апостолске Цркве – Цркве Православне. Може бити јединства ако се покају. Проклето је то њихово празновање рођења Христовог. Папизам је хула на Духа Светога. Тамо нема благодати и не треба им чешати уши. Благодат долази само на Православни Божић у Православној Цркви. Радије бих да ме закољу него да се љубим са папистима. Или са монофизитима, или са протестантима и мухамеданцима. Екумениста неће проћи митарства уколико се не покаје за ту свејерес последњих времена. Јеретика нема у Царству Божијем!

Прочитајте још:  Брнабић: У случају Либије, Резолуција 2571 се мора поштовати, али у случају Србије, Резолуција 1244 мора да се игнорише

Слободан Јовановић/Борба за веру

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Опет саблазан: Порфирије код Хочевара поводом римокатоличког Божића

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *