Уместо у затвору, Шарић у вили – суд „извагао“ да нема опасности од бекства

1

Фото: Н1

Уз електорнски надзор, односно наногицу, сачекаће Дарко Шарић наставак суђења за међународни шверц кокаина и прање новца. За шверц је првостепено осуђен и у затвору је од марта 2014. године.

Четири године пре тога провео је у бекству. Апелациони суд сада каже да опасност од бекства не постоји, док новинари који прате овај случај кажу да не виде шта се то тачно променило. Подвлаче, као и судије, да кућни притвор не значи пуштање на слободу, како се то у јавности види.

Пребацивање Дарка Шарића из затворског притвора у онај у кућним условима, за новинаре који овај случај од почетка прате и у детаље знају – није очекивано.



„Али, да ли је забрињавајуће – свакако“, поручује Јелена Радивојевић из КРИК-а.

Ову одлуку новинарка КРИК-а тако види, јер је, подсећа, и сам Апелациони суд рекао да се у бекству успешно скривао знајући да се за њим трага.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Када је доведен у Србију, по и даље не потпуно разјашњеним околностима, он је рекао да је то учинио зато што се променила политичка клима и зато што очекује да ће имати фер суђење”, додаје Радивојевић.

Да ли је фер или не, судија у пензији Омер Хаџиомеровић не може да каже, јер не зна детаље целог случаја. Али јесте, каже, оваква одлука у складу са законом. Доноси се тако што суд разматра све околности, напомиње бивши судија. Између осталог, гледа се и то да ли је окривљени одуговлачио судски поступак или са неким имао преписку. А како се тумачи то што је претходно од правде бежао?

Прочитајте још:  Момчило Алимпић: Игра глувих телефона у Крупњу



“То је заиста околност која би појачавала опасност, али са друге стране кажете тај се касније ипак предао добровољно, дакле, дошао је. Све су то околности које се вагају приликом неке одлуке”, објашњава судија Апелационог суда у пензији Омер Хаџиомеровић.

Да су разлози, ипак, други, јавно је, крајем новембра посумњао Срђан Миливојевић из Демократске странке. Предвидео је пуштање Шарића из затвора уз наногицу.

“Зато што знам колико је Шарић дао новца врху овог мафијашког режима да буде пуштен. Када неко некоме да сто милиона евра, онда и те како ће се наћи начин да та оптужница падне и да он буде пуштен са наногицом. Пратите наредних дана, зваћете ме ускоро у емисију кад га буду пуштали, са наногицом”, рекао је Миливојевић.

“Немамо никаква сазнања ни ја ни колеге да је то део, неког, да кажем политичког договора или да је плаћено, али кажем остаје да се види да ли ће се остварити Шарићеве речи да је политичка клима подобна по њега”, каже Радивојевић.



Шарићеви адвокати свих седам година, колико је у притвору, покушавају да га пребаце у кућни, прича новинарка Јелена Радивојевић. Да са породицом проведе Нову годину покушао је Шарић и прошле године и то баш 31. децембра, али та акција није успела, подсећа новинарка.

“Ова мера не би требало да има никаквог утицаја на коначну одлуку суда. То је једно, а друго лице у овом конкретном случају о којем говоримо није пуштено на слободу, него му је једна мера замењена следећом блажом мером”, наводи Хаџиомеровић.



Акција је овај пут успела и Шарић је, како су приметили медији, већ стигао на Дедиње. Борави у вили која, нагађа се, припада његовој жени. Под електронским надзором чекаће поновно суђење.

Прочитајте још:  Преселио се у Турску уместо у затворску ћелију

Почетак је Апелациони суд заказао за 28. фебруар следеће године, када ће кренути да саслушава оптужене, сведоке, представиће доказе и на основу тога донети коначну одлуку.

Н1

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Уместо у затвору, Шарић у вили – суд „извагао“ да нема опасности од бекства

  1. ………hahahahaha…@!!
    KRALJ.SVE JE VAS SMRADOVE-PARTIJE FINANSIRAO A SAD MOZETE FA MU POPUSITE(ako vam dozvoli).
    I na kraju ce da tuzi drzavu za ostetu.
    A sta na to kaze”Dolovac”,komunjarska stara spermusa….???

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *