Мучно планинарење на Фрушкој гори због сече шума: Љубитељи планина упутили апел

0

Последњих неколико година, због критичног стања шума у националном парку Фрушка гора, планинарење је постало мучно и скоро немогуће.

Чињеница која све највише забрињава јесте што сеча дрвећа траје годинама, а чини се да нико не обраћа пажњу на то – само је из године у годину ситуација све гора, пише Митровица.инфо.

Сада је дошло до краја – важна европска планинарска траса обухвата и један део фрушкогорских путева, па би проблем могао да поприми много шире размере.



Зато су фрушкогорски љубитељи планинарења упутили важан апел јавности у којем кажу да је “планинарење на Фрушкој гори постало веома мучно због ове страшне сече шуме која се спроводи малтене на сваком њеном делу. Волели бисмо када би нам неко одговорио какав је Национални парк Фрушка гора, када се она толико сече, а ниједно ново дрво се не засади. Ко то дозвољава?”

Уз апел на друштвеним мрежама могу да се нађу и фотографије које најбоље илуструју то о чему планинари говоре, на којима се види стање планинарске стазе од Поповице према Краљевој Столици, као и планинарска стаза према Лазином виру која је уцртана у европски пешачки пут.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Због тога фрушкогорски планинари у свом апелу јавности позивају:

“Предузмимо нешто, јер сутра ћемо имати Фрушку гору зараслу у шикару, без иједног дрвета!

Телеграф.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *