НАСА регрутује свештенике да помогну у припреми за контакт човечанства са ванземаљцима

0

(Фото: Depositphotos)

Kако се напори човечанства да сазна више о свемиру захуктавају, тако наса повлачи иновативне потезе.

Овог пута Национална ваздухопловна и свемирска администрација ангажовала је свештеника и друге верске стручњаке да помогну становницима Земље да се припреме за могућност живота на другим планетама.

Звучи као заплет лошег научно-фантастичног филма, али НАСА заиста регрутује свештенике да помогну у припреми за контакт човечанства са ванземаљцима.

Ангажоваће, наиме, 24 теолога као део плана за разраду тога како ће различите светске религије реаговати на вести о изванземаљском животу.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Међу њима је и британски свештеник, велечасни др Ендрју Дејвисон, теолог са Унивезитета у Kембриџ, који је такође докторирао и биохемију на конкурентском Универзитету у Оксфорду.

Nemačka prodala Egiptu oružje vredno više od četiri milijarde evra

Разлог зашто НАСА сада ангажује стручњаке је напредак у напорима човечанства да пронађе живот у “великом непознатом”.

Очекује се да ће низ нових мисија унапредити наше разумевање свемира, укључујући телескоп Џејмс Веб, који би требало ускоро да буде лансиран. Поред тога, ровер Европске свемирске агенције “Розиленд Франклин”, изграђен у Стивенејџу, полеће следеће године.

“Розиленд Франклин” ће пробушити површину Марса тражећи фосилизоване микробе у директном покушају да открије трагове живота, преноси Дејли стар.

У међувремену, научници у Kардифу су указали да би амонијак који се налази у Венериној атмосфери потенцијално моггли тамо да унесу живи организми.

Шема коју је спонзорисала НАСА одржана је у Центру за теолошка истраживања на Универзитету Принстон у Њу Џерсију, како би се позабавила питањима о томе како живот са друге планете може утицати на размишљање о боговима и стварању.

Прочитајте још:  Мисија “Аида”: Две свемирске сонде ће први пут препречити пут астероиду који иде ка Земљи




Свештеник др Дејвисон верује да изгледи за проналажење живота који је ван овог света постаје све вероватнији.

У Дејвисоновој књизи, “Астробиологија и хришћанска доктрина”, он поставља питања о томе да ли је Бог могао да створи живот негде другде у универзуму. Или, да ли је могао да пошаље спасиоца да умре за грехе ванземаљских врста.

Говорећи о томе да је Земља једина планета у свемиру са животом на њој, Шеф НАСА-иног шефа Института за астробиологију до 2016. године, Kарл Пилчер рекао је следеће:

– То је просто незамисливо када постоји преко 100 милијарди звезда у овој галаксији и преко 100 милијарди галаксија у универзуму – казао је.

Он верује да је важно да се, без обзира на то када год се нађе ванземаљски живот, унапред размисли о импликацијама.

daily star

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *