Пет једноставних правила да будете срећни

0

(фото:Илустрација)

Свако од нас жели да буде срећан. Али не знају сви колико је мало потребно за ово. Само пет једноставних правила, чија примена ће нам помоћи да пронађемо дуго очекивану срећу!

1. Научите да опростите и очистите своје срце од мржње.

Научите да опростите и очистите своје срце од мржње. Шта то значи? То значи да је апсолутно погрешно и грешно држати љутњу и мржњу у свом срцу. Ова осећања трују наше животе, ускраћују нам сан и одмор. Морамо опростити све неправде које су нам учињене.

Као што нам Господ опрашта грехе наше. Речи главне молитве Господње „Оче наш“ јасно нам дају да разумемо своју дужност да опростимо онима који су нас увредили: „И опрости нам дугове наше, као што и ми остављамо дужнике своје“.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Стога морамо и морамо опростити сваку неправду која нам је нанета. А ако не опростимо онима који нас увреде, онда нам ни Отац наш Небески неће опростити наше грехе.

2. Ослободи своје срце од брига, јер је већина њих узалудна.

– Не треба да бринете и да бринете џабе. Господ ће све уредити онако како је за нас спасоносно, зато смо само џаба нервозни и забринути. Слажем се, ни једно ни друго не доприноси нашој срећи.

Света Матрона Московска нас учи: „Узимају дете из саоница, и нема бриге! Сам Господ ће све контролисати!” Цео свој живот морамо предати у руке Божије. И чврсто верујте да ће Господ све управљати онако како нам треба!

3. Водите једноставан живот и цените оно што имате.

Прочитајте још:  БЛАГОТВОРНЕ Постоје жене које мушкарцима доносе срећу

– То што живимо већ је срећа, јер ако Бога љубимо и заповести Његове испуњавамо, наследићемо Живот Вечни у Царству Небеском. Зар то није срећа? Да знамо да ћемо се, трудећи се у земаљском животу, вечно радовати Царству Небеском и са војском анђела небеских и лицем светих, гледати Господа нашег Исуса Христа!

Велика је срећа и то што имамо мужа или жену, јер око нас има много усамљених људи. Велика је срећа и то што имамо децу, јер око нас има много парова без деце. Велика је срећа и то што смо здрави, јер око нас има много инвалида, богаља, смртно болесних!

Срећа је што нема рата, а ми живимо у миру. Срећа је што нисмо приморани да живимо на улици, као несрећни људи који немају свој кров над главом. Срећа је што не живимо у време Антихриста, јер ће тада на земљи бити таква туга каква није била од стварања света!

4. Дајте више него што узимате.

– Увек дајте више него што примате. Ако добијете мало на поклон, сами дајете дупло више. Ако вам је дато мало дугова, дајте себи дупло више. Ако од некога примите мало љубави, волите се осветнички.

Понашајте се према људима онако како бисте желели да се они понашају према вама. Дајте увек у изобиљу и у изобиљу. Није битно да ли је у питању новац који некоме дајете; или ствари; или добра дела. Или једноставно волите све, а посебно оне који вас мало воле.

5. Очекујте мање – и добијте чак и оно што не очекујете.

Прочитајте још:  Митрополит запорошки и мелитопољски Лука: Пророчанство Светог Апостола Петра

– Будите скромни у својим жељама. Тражите за себе занемарљиво, а само оно најнужније. Не очекујте много од људи, иначе ризикујете да будете разочарани. Бити скроман. Сматрај себе недостојним Господње благодати за своје грехе. И тада ће се на вама обистинити речи Господње: „Бог се гордима противи, а смиренима даје благодат“. (1ПЕТ.5: 5)

И даље. Срећа је када нам је савест чиста. И када живимо у складу са собом и са светом око нас!

„Породица и вера“/3 РИМ/Васељенска ТВ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *