Удружење синдиката пензионисаних војних лица Србије позвало грађане да на референдуму заокруже „не“

0

Foto: Siniša Obrenić

Данас је у медија центру синдиката Војске Србије одржана конференција за медије Удружења синдиката пензионисаних војних лица Србије поводом достављања иницијативе Уставном суду Србије за оцену уставности чл. 155 по ПИО.

Председник УСПВЛС, Јован Тамбурић подсетио је на незаконито умањење пензија које је учињено 2014. године, навео бројне актуелне проблеме са којима се суочавају војни пензионери и истакао да његов синдикат предлаже Уставном суду да, након спроведеног поступка оцене уставности Закона и сагласности са општеприхваћеним правилима међународног права и потврђеним међународним уговорима, донесе одлуку којом ће утврдити да члан 155. Закона о ПИО није у складу са Уиставом Републике Србије и потврђеним међународним уговорима и да ради отклањања последица насталих применом овог члана, својом одлуком, одреди начин њиховог отклањања, односно начин њиховог извршења.



Тамбурић се осврнуо и на годину на измаку, те позвао пензионере и остале грађане да на референдуму 16. 1. 2022. године заокруже НЕ, а то је образложио:

„У току године смо подржали све протесте због уништавања здраве животне околине и угрожавања имовине и здравља грађана због тога. На основу нашег искуства после шест година борбе за уставна и законска права сматрамо да је највећи противник пензионера у остваривању њихових законских и уставних права правосудни систем Србије. У том смислу је предлог промена Устава Републике Србије подвала грађанима јер нуди осамостаљивање таквог отуђеног криминалног и корумпираног правосуђа. Осамостаљивање правосуђа треба извршити тек после лустрације недостојних судија и тужилаца а то се може извршити тек после демократских избора. Позивамо пензионере и све остале грађане да 16. јануара наредне године изађу на референдум, гласају против и заокруже НЕ.”

Прочитајте још:  ЧИСТА РАЧУНИЦА Незапосленост у Србији бар дупло већа од Вучићеве бројке!

Данас

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *