Бивши начелник МУП-а Србије: Мило је наредио убиство Павла Булатовића!

0

Фото: Курир

Убиство министра одбране Савезне Републике Југославије Павла Булатовића (52) наредио је лично предсједник Црне Горе Мило Ђукановић јер му је запријетио да ће војним бродовима потопити све глисере и чамце којима је шверцовао цигарете из Италије!

Ово за београдске медије тврди некадашњи начелник Одељења за крвне деликте Жарко Поповић Поп и наглашава да Ђукановић стоји иза низа смакнућа у Београду.

„Ђукановић је извршио многа убиства у Београду. Булатовић је убијен по директном налогу Државне безбједности Црне Горе“, тврди Поповић.



Атентату је према његовим ријечима претходио сукоб Булатовића и Ђукановића.

„Мотив за убиство је тај што се супротставио да се ради сепаратистичка прича и запријетио Ђукановићу да ће му војним бродовима уништити све глисере и чамце којима шверцује цигарете из Италије у Црну Гору„, рекао је Поповић у јутарњем програму на Хепи телевизији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ђукановић одговоран и за убиства Радомира Стојичића и Жике Петровића

Поповић тврди да је директни извршилац атентата Иван Делић из Будве.



„Делића је у град довео власник кафића “Плави јахач” на Студентском тргу Вељко Церовић. Склонио га је и после убиства. Делић је иначе неколико мјесеци касније убио и Церовића у кафићу“, наводи тврди некадашњи начелник Одељења за крвне деликте и додао да је Ђукановић одговоран и за убиства Радомир Стојичић Баџа и Жике Петровића.

Делића је иначе као извршиоца први поменуо лидер радикала Војислав Шешељ кад је био предсједник Анкетног одбора за истрагу убиства Булатовића у Скупштини Југославије.

Булатовић је убијен у вечерњим сатима у ресторану ФК Рад 7. фебруара 2000. године, док је сједио у друштву директора некадашње Ју гарант банке Вука Обрадовића и управника ресторана Мирка Кнежевића.

Прочитајте још:  Вучевић: Војска Србије неће учествовати у било каквим борбама, па ни на украјинском фронту



Истрага је утврдила да је убица дошао преко игралишта из Бањичке шуме и кроз прозор испалио више пројектила и убио министра одбране СРЈ.

Убица је преко фудбалског терена пришао задњој страни ресторана и кроз прозор испалио неколико рафала из “калашњикова”. Један од метака за тадашњег министра одбране био је фаталан, а погодио га је, према извештају са обдукције, право у срце. Министар је усмрћен на мјесту док је Кнежевић лакше рањен.



Убица је непримијећен побјегао са места злочина. На тераси је само те ноћи било искључено свијетло. Булатовић је убијен из аутоматске пушке “застава М 70” којом може да рукује само мали број људи па је вјероватно у питању био професионалац.

Истрагу о убиству Павла Булатовића водио је истражни судија Небојша Симеуновић, који је иначе током поступка пронађен мртав у Дунаву, а његова смрт још није расвијетљена.

Курир.рс / ИН4С

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *