БУДУЋИ СРПСКИ ПРАВОСЛАВНИ ЦАР ОД РОДА НЕМАЊИЋА. Монах Дамјан Србин, Света Гора Атонска.

2

(фото:3 РИМ)

Српски владари из породице Немањића били су православни и бранили су православну цркву,поштовали и испуњавали православне јеванђелске заповести Господа нашег Исуса Христа. Скоро сви Немањићи су били свеци и праведници, и ми данашњи Срби морамо да наставимо да живимо као наши свети владари Немањићи, а наш свети владар и патријарх је Свети отац Сава, који је у Небеској Србији у векове векова.

Ово нам је једини пут спасења, да створимо такву државу какву је желео наш Свети Сава, да буде као један огроман манастир у коме ће сви славити Господа нашег Исуса Христа, и Цар, и лекар, и војник, и пекар, муж и жена и сав народ. Дакле, једини наш пут ка спасењу је пут Светог Саве!

Знамо да су последњи Неманићи у Србији били свети православни цареви: цар Душан Силни, који још није канонизован из политичких разлога, али га пред Богом, заједно са Светим Савом, Срби поштују као светог православног српског цара Душана, а његов син се поштује као светитељ православног српског цара Уроша.



Свети старац Гаврило из манастира Бошњани тврди да ће после многих невоља Господ, молитвама Светог Саве, помиловати Србе преко Русије и руског православног цара Михаила. Велики руски подвижник ће указати на правог потомка из царске породице Неманича по женској линији, који ће бити не само потомак Неманича по крви, већ ће имати и снажан православни дух, попут нашег Светог Саве. Главни град Србије ће тада бити Крушевац, када се за краља крунише српски православни цар из породице Неманича, ту ће се окупити сви Срби. И тек када се то деси, Срби ће угледати своју светлост, а све српске земље испуниће се мирисом тамјана.

Биће српски православни цар, јер су последњи светитељи Неманичеви били цареви: свети цар Душан Неманић и његов син, свети цар Урош Неманић. После смрти цара Душана, његов полубрат Симеон прогласио се за владара Епира, цар Симеон Неманић, а син цара Симеона, цар Јован Неманић, који је владао Епиром и Тесалијом, напустио је царски престо и замонашио се на Метеорима. . Српска православна црква га поштује као монаха Јоасафа Метеорског.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Српски Календар – Основ европске цивилизације (Видео)

Такав је био последњи српски цар из породице Немањића, као и први престолонаследник од Немањића Растко – Свети Сава. Како је Свети Сава уместо царског престола изабрао монашки пут, тако је и последњи српски православни цар из рода Неманича, цар Јован Немањић (монашки монах Јоасаф) напустио царски престо, и добровољно, чиста срца, изабрао монашки пут г. смирење, послушање, пост и молитва.

Дакле, свети Срби, свети Саввце, и ми морамо да наставимо пут спасења, како су нам завештали свети Немањићи, који су владали у православној царској Србији Светог Саве , а не у Саборној Краљевини Србији. Јер постоји још једно пророчанство Светог Старца Гаврила, у коме нас упозорава на масонску превару: масони ће покушати да поставе лажног краља у Србију, који ће тврдити да је из породице Немањича, али ће се ова лаж открити, и сама медицина ће утврдити да краљ не припада Немањићима (данас је то могуће уз помоћ ДНК анализе), како тврди свети Гаврило из манастира босанског, а његово пророчанство се већ делимично испунило.

На званичном сајту Удружења Краљевина Србија под покровитељством Александра 2 Карађорђевића, у рубрици „Лични односи“ прочитајте текст господина Милоша Стојковића, члана Извршног већа Удружења Краљевина Србија, „Монархија је континуитет српске државности и одлучујући фактор нашег идентитета у прошлости и садашњости“: „Марија је, по женској страни, крвна сродница династије Немањића.

Толико се расправља о легитимности младих српских династија.” Кажу да је Александар Карађорђевић у сродству, по женској линији, са Немањићима. Али знамо и памтимо да је свети старац Гаврило из манастира у Бошњанима тврдио да би масони хтели да крунишу лажног краља. Ма колико масони били лукави, Бог ће их посрамити. Александар Карађорђевић је пројекат масона и папе и доказаће се да нема ни капи Немањичеве свете крви.

А већ је јасно да он по духу никако није повезан са светим православним Немањићима, који су се борили и крв своју проливали до мучеништва, бранећи Православну Цркву и православну веру од папских језуитских јеретика. А видимо да када је Александар Карађорђевић славио своју „Славу“, на Литургији коју су служили сада покојни патријарх српски Иринеј и игуман манастира Хиландара, били су веома блиски пријатељи Александра Карађорђевића – римокатолички кардинал и муслимански муфтија.

Прочитајте још:  У Источном Сарајеву велики хуманитарни концерт за Србе са Космета

По свим православним догмама и канонима, ово је страшни грех – ово је нешто потпуно неприхватљиво! Али за екуменисте и глобалисте то је прилично уобичајена ствар, то је добродошао израз њихове међусобне љубави према својој браћи, која у мислима верује у истог Бога као и ми, православни, и сви они (екуменисти) могу мирно да се моле заједно у џамијама, као и у православним и католичким црквама.

Сви екуменисти и глобалисти су анатеми! Анатема њиховим лажним учењима, њиховој лажној љубави коју учи сам Сатана!

Када је један монах из манастира Хиландара на братском састанку упитао игумана Хиландара: „Да ли је тачно да су римокатолички кардинал и муфтија били присутни на православној литургији када је Александар 2 Карађорђевић славио своју Славу, игуман је рекао: „То је све Истина“, додао је игуман и друге речи, да бих се оправдао, цитирам речи игумана Хиландара: „Ми то чувамо овде, а они не држе у свету“.

Преведено, речи игумена имају следеће значење: ми смо Света Гора Атонска, држимо се канона православне вере на Светој Гори, а многи у свету се не држе канона вере православне. Пошто је игумен Хиладарски тада саслуживао Литургију на „Слави“ Александра 2 Карађорђевића, којој су присуствовали кардинал и муфтија, то значи да се он, као и многи у свету, можда неће држати учења и канона Православне Цркве са њих.

Све ово је издаја истине, а не смело и херојско исповедање наше православне вере. Зарад околности везаних за његову црквену игуманску власт, прави се неприхватљив компромис и политика са издајничком паролом: „Ми смо уз победника“. Нажалост, многи пастири из личне користи или из страха послушно служе јеретицима-екуменистима и глобалистима, што је неприхватљиво за православне пастире, наследнике Апостолске благодати. Ово је смртни грех и издаја Христа! Бога издаје ћутање! Стога не чуди што игуман Хиладарски на Великом уласку помиње екуменисту и масона – лажног престолонаследника Александра 2 Карађорђевића.

Прочитајте још:  СРПСКО ПЛЕМЕ ХРВАТИ

Претходно су у Светој царској лаври Хиландар на Литургији помен српским православним краљевима и краљевима из породице Неманича. А када је Света Гора била у саставу Српске православне краљевине, сви манастири Свјатогорска славили су најпре византијског цара, а потом и српског православног цара Душана Силног.

Слободни зидари, паписти и екуменисти сматрају да ако се у Хиландару помене Александар 2 Карађорђевић, онда ће га српски народ прихватити за свог владара. Они се сурово обмањују, јер све лажи и све њихове лукавштине, масонске и папске, и њихове искушене екуменисте који се крију под православном маском, Бог ће открити, и молитвама Светог Саве страховито ће их све казнити, да не у Србији ће опстати један јеретик…

Строго ће бити кажњени и они који нису јеретици, али се покоравају јеретицима-екуменистима због неке користи или страха, и поступају по налогу јеретика, јер су сви јеретици и њихови послушници Господ Бог наш Исус Христос, у дух страшног и јаког Лава, сви ће отерати и победити. Господ наш Исус Христос је кротко Јагње Божије за православне који се кају у својим гресима и ревнују за чистоту вере православне, и за грешнике и јеретике који не желе да се покају, већ су се потпуно неопозиво предали греху и разним јереси душом и телом, посебно јерес екуменизма и глобализма, јер такав је наш Господ Лав из Израиља!

Сви јеретици ће врло брзо бити кажњени! Ако неко од екумениста, глобалиста и њихових следбеника успе да преживи, ако успе да се сакрије у некакву мишју рупу, онда се више неће усудити ни да погледа из ове рупе, а да не говорим да би могао нешто да каже у будућност.да би могао некога да заведе својим лукавим и лажљивим говорима.

Православни Руски Цар Победоносац долази са силом у Христу!
Долази и наш православни српски цар, у духу Светог Саве!

Монах Дамјан Србин, Света Гора Атонска

Васељенска ТВ/3 РИМ

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “БУДУЋИ СРПСКИ ПРАВОСЛАВНИ ЦАР ОД РОДА НЕМАЊИЋА. Монах Дамјан Србин, Света Гора Атонска.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *