Велика Британија разматра екипе за вакцинацију које би ишле од врата до врата

0

(Gareth Fuller / PA)

Велика Британија разматра план да пошаље екипе за вакцинацију од врата до врата у домове невакцинисаних Британаца у покушају да допре до пет милиона људи који нису примили вакцину, наводи Дејли мејл.

О овој иницијативи је расправљало Министарство здравља, НХС Енглеске и број 10 током протекле недеље као део акције широм земље да се тимови за вакцинацију пошаљу у области које имају најниже стопе вакцинације – и које је користе као алтернативу затварањима и другим ограничењима, као и решење за ‘подстицање’ вакцинације у руралним срединама или домаћинствима у којима људи не могу лако да путују до центра за вакцинацију.

„Мислим да је све што охрабрује оне који оклевају са вакцинама разумно“, рекао је један министар из кабинета, који је потом упозорио: „Расположење у земљи се јача према људима који одбијају да се вакцинишу“.



Другим речима, вакцинишите се упркос чињеници да се Омикрон смеје вакцини, а ретко ко је умро од њега.

„Ово долази пошто је САГЕ упозорио да ће Уједињено Краљевство бити погођено великим таласом ковид хоспитализација и да би врхунац могао бити чак и већи него прошле зиме упркос смањеној јачини Омикрона.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У записнику са састанка 23. децембра објављеном синоћ, Владина Научна саветодавна група за хитне случајеве упозорила је да би врхунац броја пријема у болницу „могао бити упоредив или већи од претходних пикова“ – укључујући и други талас у јануару.



Али посланици и шефови угоститељства упозорили су Бориса Џонсона да не уводи нова ограничења пре Нове године и да ризикује да “разара” пословање“. – Дејли мејл

Прочитајте још:  Канада одобрила продају замрзнуте руске имовине

Иако су Борис Џонсон и екипа рекли да не планирају да се школе затворе у јануару, дошло је до одбијања било каквог наговештаја закључавања или других ограничења.

„Ја се залажем за слободан избор, али долази тренутак када не можете затворити 90 одсто земље која је вакцинисана због десет одсто оних који одбијају да се вакцинишу“.

Интензивирање вакцинације НХС Енглеске наставило се током целог Божића – док је преко 220.000 првих доза вакцине примењено у недељи која је претходила 21. децембру, што је скок од 46% у односу на претходну недељу. Прве дозе су скочиле у старосној групи од 18 до 24 године за 85%, а 71% код особа од 25 до 30 година – што је министар здравља Сајид Џавид оценио као „одлично“.

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *