Курти: Турска је велики ослонац, пријатељ и партнер Косова

0
косова , приштине

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти оценио је на састанку са министром одбране Турске Хукуси Акаром да је Турска „велики ослонац, пријатељ и партнер Косова”. Како је саопштено из Владе Косова, подршка и помоћ Турске, као и добри билатерални односи између те две земље, „високо” су оцењени на састанку премијера Куртија и Акара.

„Наше земље и народи традиционално имају блиске везе и наше Владе блиско сарађују од наше независности”, рекао је Курти.

Он је истакао важну улогу коју је Турска одиграла у ослобађању Косова, али и у мировним снагама НАТО-а.



Истичући да Косово има много да научи од Турске и њених оружаних снага, Курти је изразио захвалност на одличним програмима и вежбама, које пружају многе могућности за повећање вештина за припаднике Безбедносних снага Косова, преноси Бета.

Он је посебно захвалио на донацијама у фондовима за одбрану, од 1,3 милиона долара за 2021. годину, као и на опреми, обуци и едукацији у свим областима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Као Влада Косова, ми смо заиста захвални на великодушној подршци Владе Републике Турске и надамо се да ћемо наставити да радимо на унапређењу наше сарадње у сваком погледу”, рекао је Курти.

Политика

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *